Libor Podmol je ve finále Nitro World Games

Český freestyle motokrosař pojede v neděli nad ránem finále nově vzniklé soutěže Nitro World Games. V Salt Lake City skončil Libor Podmol ze šestnácti nejlepších jezdců na 8. místě, tedy na poslední postupové pozici. „Považuji to za super úspěch, i když to bylo opravdu o chlup. Na druhou stranu na čtvrté místo jsem ztrácel něco přes 1,5 bodu,“ tvrdil Podmol, kterého na Nitro World Games pozval organizátor Travis Pastrana.

Akce se zúčastňují nejlepší jezdci světa z freestyle motokrosu, BMX, in-line bruslí, koloběžek nebo skateboardingu. Podmola v pátečním semifinále disciplíny Freestyle trápil hlavně výkon motorky, skáče se totiž ve sportovní hale ve výšce 1300 metrů nad mořem.

„Nemohl jsem kvůli menšímu výkonu předvádět dobrá salta, musel jsem více škubat řídítky ve vzduchu, abych se přetočil. Za dva dny tréninku jsem dokázal zažitou techniku změnit a přizpůsobit se podmínkám,“ popisoval těžkosti Podmol. „Ostatní takové problémy neměli, zjistili jsme, že jsme tu s Francouzem Davidem Rinaldem jediní se sériovými motory.“

Do finále Nitro World Games se kromě Podmola dostal také Novozélanďan Levi Sherwood, Američan Adam Jones, Australané Rob Adelberg a Josh Sheehan nebo Japonec Taha Higashino. Naopak nepostoupil mistr světa Španěl Maikel Melero. „Ve finále jízdu změním a doufám, že se mi podaří dopilovat triky. Pojede se až večer, tím pádem bude menší vedro a motorce by se měl zvednout výkon. Snad to klapne na lepší než osmé místo,“ věří si Podmol, který na letošních X-Games vybojoval zlatou medaili ve skoku do výšky.

Nitro World Games chce být konkurencí olympiády extrémních sportů X-Games. Akci bude přenášet do celého světa televizní stanice NBC. Finalisté Nitro World Games: Levi Sherwood, Taka Higashino, Adam Jones, Javier Villegas, Rob Adelberg, Josh Sheehan, Harry Bink, Libor Podmol.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist