I přes problémy s kýlou skončil Podmol na ME druhý

Libor Podmol i přes zdravotní komplikace skončil na druhém místě v prvním závodě seriálu mistrovství Evropy v Mnichově. Český freestyle motokrosař se potýkal s kýlou, se kterou jde ve středu na operaci. „Takže jsem se v Německu chtěl pouze zúčastnit. Předvedl jsem ale čistou jízdu a ostatní chybovali. Takový úspěch jsem vůbec nečekal,“ přiznal Podmol. V Mnichově dominoval letošní suverén Španěl Maikel Melero a na třetím místě byl Pat Bowden z Austrálie. Filip Podmol skončil devátý.

Podmol není v posledních týdnech ve stoprocentní kondici. Koncem března si na exhibici ve Vídni komplikovaně zlomil kost v dlani, se kterou musel na chirurgický zákrok. Pár dní poté absolvoval závod v Krakově. Na sobotní závod do Mnichova se však Podmol rozhodl odcestovat, zejména pozdravit fanoušky a pomoci svému bratrovi Filipovi. Na žádný velký výsledek si netroufal. „Moje ruka je stále trochu retardovaná, mé tělo pomalé a celkově nejsem ve formě. Na motorce jsem neseděl několik týdnů, takže jsem se nemohl připravovat pořádně ani fyzicky,“ popisoval těžkosti Podmol, kterému se v břiše ještě k tomu vytvořila kýla.

Bolest na motorce se snažil tlumit tím, že si dal kolem břicha pás a do pupíku si strčil kuličku. „Kýla mě nejvíce omezovala v tréninku, nemohl jsem dělat vůbec nic,“ dodal mistr světa z roku 2010, který v závodě evropského šampionátu nepředváděl žádné náročné triky, jeho finálová jízda neobsahovala ani bodyvarial, tedy otočku nad letící motorkou. „Jezdil jsem hlavně pro radost, ale podařil se skok z quarter pipe rampy, což mi dalo důležité body za využití tratě. Druhé místo na mistrovství Evropy je ale pro mě příjemným šokem a motivací do budoucna.“

S kýlou jde Podmol již ve středu na operaci do nemocnice v Kladně. Netroufá si odhadnout, kdy bude zase v plné kondici. „Do léta bych chtěl být určitě plnohodnotně fit. Stále chci vyhrát titul světového šampiona a vybojovat zlatou medaili na letošních X-Games,“ vyhlásil Podmol, který je v pořadí MS na druhém místě. Další závod mistrovství Evropy je 3. června v Hamburku. Filip Podmol spadl v Mnichově při triku California roll, naštěstí vyvázl bez zranění.

Závod freestyle motokrosu mistrovství Evropy v Mnichově: 1.Maikel Melero (Šp.), 2.Libor Podmol (ČR), 3.Par Bowden (Austr.), 4.Leonardo Fini (It.), 5.Ryan Brown (Austr.), 6.Luc Ackermann (Něm.)… 9.Filip Podmol (ČR)

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist