Freestyle motokros na obrazovkách ČT Sport

Na zasloužený stříbrný úspěch českého Freestyle motokrosu se můžete podívat na obrazovkách České televize, konkrétně na sportovním kanálu ČT Sport. Český trojlístek získal druhé místo na premiérové Freestyle motokrosu národů za elitní trojicí Španělů a jen o bod před další evropskou velmocí Francií.

V německém Gelsenkirschenu na moderním stadionu se před zraky 24 tisíc diváků odehrál souboj o každý bod mezi národy. Naši přijeli v nejsilnějším složení Libor Podmol, Petr Pilát a Martin Koreň, pod manažerskou taktovkou zakladatele českého FMX Petra Kuchaře.
Češi se vytáhli hned v prvním klání v FMX, kde Petr Pilát bodově nestačil jen na Maikela Melera. Ve druhém FMX souboji měl Libor Podmol hodně těžké soupeře, mistra světa Davida Rinalda, evropskou hvězdu Dany Torrese a talentovaného Luca Ackermanna (který od Libora okopíroval jeho vynález Surfer Flip). Libor zaskákal skvělou jízdu, skončil třetí a české družstvo bylo ve hře o bednu.
Libor Podmol výrazně zabodoval ve své parádní disciplíně z X-Games, kde loni získal kompletní sbírku medailí, ve skoku do výšky. Nestačil pouze na světového rekordmana Massima Biancociniho, jinak porazil všechny kandidáty na titul a výrazně podpořil medailové umístění.

V kombinaci motokrosu a FMX skončil Martin Koreň třetí a naši jezdci se můžou radost ze stříbra z premiérového klání národů, daleko před vynálezci FMX ze Spojených států. České družstvo zabodovalo vyrovnaností ve všech soutěžích a druhé místo je velkým úspěchem českého FMX.

Vysílací časy na programu ČT Sport:

  • úterý, 8. 7. 2014 - 04:20 hodin
  • úterý, 8. 7. 2014 - 19:15 hodin
  • čtvrtek, 17. 7. 2014 - 06:40 hodin
  • čtvrtek, 17. 7. 2014 - 18:55 hodin
  • neděle, 20. 7. 2014 - 02:25 hodin

Pokud přenos nestihnete, můžete si jej přehrát na webových stránkách České televize - ZDE.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist