FMX Gladiátoři v Čechách

Kapitoly článku

Gladiátoři v Ostravě

V ostravské ČEZ Aréně proběhlo gladiátorské klání ve Freestyle Motocrossu. Vyřazovací souboje jeden proti jednomu sledovalo asi 6000 diváků. Celou akci moderoval Leoš Mareš a byl také tím, kdo měřil hluk diváků při rozhodování kdo z koho. Celá FMX show měla rychlý spád a napětí gradovalo.
Na start se postavilo 15 jezdců a každý z nich chtěl přesvědčit, že právě jeho triky jsou ty nejlepší. Bez nějaké větší zahajovací ceremonie začali jezdci najíždět ve dvojicích na rampy a dali pár triků na rozehřátí.
Okamžitě na to, začalo první kolo. Od samého počátku předváděli jezdci téměř ty nejlepší triky co umí, protože vyřazování bylo nemilosrdné. Největším překvapením bylo vyřazení Libora Podmola - Mouky, který „nestačil“ na novozélanďana Nicka Franklina. Libor, který patří do světové špičky FMX nasadil do prvního kola triky Running Man, Kiss Od Death, Bleck flip Can Can, Bleck flip Nac Nac, ale i tak to na postup nestačilo. 
Po tomto souboji nastupoval Petr Kuchař – Kuchta proti Reaganu Siegelovi. Všichni napjatě čekali, jak si zraněný Kuchta poradí se soupeřem, ale také se smůlou, která ho v ČEZ Aréně provází. Z obou soubojů vyšel Kuchta jako vítěz.
Do dalšího měření sil se pustil Martin Koreň s kanaďanem Jeffem Fehrem. Martin dával salta vzad v kombinaci s No Hand, No Footed a šel do dalšího kola.
Petr Pilát- Pilník, nastoupil proti Chrisi Birchlovi a neměl s ním sebemenší slitování a postoupil.
Na dalšího našeho zástupce Ondru Zárubu – Čerta, který teprve začíná, nevyšel nikdo jiný než loňský vítěz Wiley Fullmer. Wiley šel do souboje tvrdě a jeho šílený kousky braly divákům dech a zato ho poslali do dalšího kola.
Do seminářových bojů přidal Wiley Fullmer ke svým trikům Blek flip Superman a přešel přes Morgana Carlsona.
Japonský samuraj Eigo Sato předvedl v souboji s Pilníkem svůj vysoký standard, ale na postup to nestačilo.
Kuchta v dalším souboji potkal Fullmera. Do souboje dal všechny svoje osvědčené triky, ale na šíleného Wileyho to nestačilo.
Ve finále se potkal Fullmer s Pilníkem. Každý z nich měl šest triků. Oba dva dávali neuvěřitelné kousky, ale Pilník si své vítězství pojistil Bleck flipem Take Off Can Can s přistáním do Can Canu. Nakonec přišel čas na sněžného skůtra, kterého sedlal Justin Hoyer. Předvedl Supermana a několik bleckflipů. Celou parádní akci zakončil vláček ze všech jezdců.


Informace o redaktorovi

Radek Lavička - (Odebírat články autora)
Roman Kalkus - (Odebírat články autora)
Vašek Maleček - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist