FMX Gladiator Games 2011: Gladiátoři se naposledy sešli na neutrálním území

Ve vzduchu byla cítit předzávodní horečka. Jezdci, kteří se příště sejdou už na tréninku přímo v O2 Aréně, se spolu s duchovním otcem gladiátorského klání, Markem Rejmanem, viděli naposled jako osobnosti. Při příštím setkání už z nich budou gladiátoři na pekelných strojích. Naposledy nás totiž čeká show s premiérovým – 32 metrů dlouhým skokem, bezprecedentním skokem vozidla FIAT Punto, double backflipem, exhibicí na sněžném skútru, návratem legendy Petra Kuchaře, českou i světovou špičkou FMX, živou kapelou, vyhlášením Miss FMX Gladiator Games na našláplé afterparty. Teď si přečtěte poslední větu znova, abyste stihli zaregistrovat všechno, co letošní vrchol FMX sezóny nabízí.

Se smíšenými pocity se s novináři tváří v tvář setkal zakladatel klání FMX Gladiator Games, Marek Rejman. Mohl se pochlubit, na jaké divoké novinky láká pod jeho vedením dvanáctý ročník akce, ale zároveň se netajil jistým smutkem z toho, že všechno jednou končí a to je i případ gladiátorů.
 
„Těžko už můžeme posunout laťku výš a budoucí ročníky by tak nemusely naplnit očekávání. Toho se nechci dočkat. Tahle pařba má být to nejlepší završení roční práce a tak na ní také chci vzpomínat.",
řekl Marek Rejman.

Zároveň dodal, že i posunutí punkového stylu FMX do popředí komerčního zájmu je leckdy náročné a návrat ke kořenům v přírodě může být další cesta tohoto adrenalinového sportu.

Jeho slovům naslouchali i ti nejlepší čeští freestyloví jezdci. V čele s legendou Petrem Kuchařem, který se letos za doprovodu tisícového publika vrátí do arény, se setkání zúčastnili i Petr Pilát, mistr světa Libor Podmol a další hvězda Martin Koreň.
Petr Kuchař si podle svých slov show vychutná: „Mám smíšené pocity, tahle akce to je i můj začátek FMX, proto stále doufám, že třeba opravdu poslední není, protože já se ještě úplně do důchodu nechystám.“

Petr Pilát se na letošní rozloučení s akcí maximálně těší a s lehkou nostalgií říká: „Je za námi spoustu skvělých akcí a já jsem vděčný, že můžu být součástí tohohle týmu. V sobotu máme v plánu noc pořádně okořenit!“

Libor Podmol odpovídal na dotazy ohledně nedávného zranění, kdy při dopadu zachytil o reklamní banner a poranil si o něj prst. „Chci vám ukázat svých devět prstů!“ křičel. Pak poněkud vážněji pokračoval: „Přišel jsem o nehet na prstě, je to sešité a samozřejmě bolestivé. Ale o tuhle akci nemůžu přijít, je vrcholem každoroční sezóny, srdcovka, domovské prostředí… Určitě pojedu na maximum“ Libore, respekt.

No a doslova krásnou tečkou čtvrtečního přátelského pokecu bylo osm finalistek boje o Miss FMX Gladiator Games 2011. První tři kočky, které porotu v čele s Dominikou Mesarošovou zaujmou nejvíce, čekají hmotné ceny za parádních sto tisíc korun, focení charitativního kalendáře s jezdci a vítězku dokonce cesta do Afriky, kam bude FMX také putovat. Jejich shluk jasně ukázal, že kdo zůstane klidný při pohledu ne letící auto, toho zbourají ty nejluxusnější adrenalinem vonící kočky.

Vstupenky stále ještě v prodeji v síti SAZKA TICKET nebo na portálu www.sazkaticket.cz.
Ceny od 690 Kč do 1 490 Kč.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist