FMX Gladiator Games 2008

Po roce opět míří do pražské O2 Arény a s nimi i nejlepší světoví freestyle motocrossaři v jedinečné show kombinující adrenalin, zábavu a prostředí gladiátorský her

FMX Gladiator Games 2008, freestyle motocrossová show v gladiátorském stylu, pod taktovkou agentury GSMA (GSMA group), se již popáté vrací do vysočanské O2 Arény. Tato show letos oslaví již devátý ročník a po dobu konání se stala jedním z pilířů adrenalinové zábavy v Česku. Celá letošní série odstartovala v květnu ve slavné hale Globen ve Stocholmu, následuje 22.11. ostravská ČEZ Aréna a její závěr je již tradičně naplánován právě do Prahy na sobotu 29.11. V loňském roce si tuto akci nenechalo v Praze ujít 31.800 diváků ve dvou vyprodaných show.
Letošním lákadlem zhruba dvou a půl hodiny dlouhého programu je kromě malých překvapení a vylepšení především seznam pozvaných jezdců. Diváci se mohou těšit na dva fenomény současného FMX, a to Švýcara Mata Rebeauda a Američana Jeremy Luska. Mat naprosto bez diskuze ovládl sérii Red Bull X-fighters a vyhrál ve čtyřech z pěti závodů, kterých se zúčastnil. Celkové vítězství nemohlo připadnout nikomu jinému. Jeremy Lusk na Red Bull X-fighters skončil celkově čtvrtý, ale vše si vynahradil na X-Games v Mexiku, na kterých dominoval. Tam se mu podařilo získat dvě zlaté (FMX contest a best trick) a bronz ve whip contestu.
Ale ani ostatní nováčci, kteří se představí českému publiku, rozhodně nejsou žádná „vořezávátka“. Thomas Pages je Francouz, který zásadně jezdí jen v tričku a kraťasech. Jeho jízdy jsou mnohdy ve stylu hop nebo trop. V repertoáru má bacflip double grab, což je velmi náročná variace backflipu. Premiéru před českým publikem bude mít i ostřílený japonský samuraj Eigo Sato, který také jezdí velmi agresivně a v osobitém stylu. Již několik let patří mezi nejlepší jezdce na světě.
Dalšími zahraničními jezdci, kteří svedou boj v rámci letošních FMX Gladiator Games, jsou: Wiley Fullmer, Sean Nielson, Dustin Miller, Alavaro dal Farra, Morgan Carlson, Jeff Fehr, Reagan Sieg a Justin Hoyer (sněžný skútr).
Z našich borců jsou zatím potvrzeni Petr „Pilník“ Pilát, Petr „Kuchta“ Kuchař a Martin Koreň. Pilník v letošním roce konečně oslavil 17 let a mohl se naplno vrhnout do série Red Bull X-fighters. O tom, že se mezi největšími hvězdami rozhodně neztratil svědčí i jeho páté místo z německého Wuppertalu. A přestože se účastnil jen třech závodů, patří mu celkové osmé místo. Můžeme se tedy těšit na to, že Pilník v domácím prostředí pěkně prožene všechny světové FMX star.
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist