FIM Mistrovství světa FMX „NIGHT of the JUMPs“

Už se to blíží!!! Mistrovství světa ve Freestyle motocrossu se již po roční absenci představí divákům v České Republice a již potřetí bude tento jedinečný světový podnik hostit liberecká Tipsport Aréna. To nejlepší ze sportu zvaném Freestyle motocross (FMX) Vás čeká 8. listopadu v Tipsport Aréně v Liberci.

Pod hlavičkou nejvyšší motocyklové sportovní autority FIM čeká na diváky v Liberci extrémní podívaná. Aktuálně nejlepší jezdci světa se utkávají mezi sebou v boji o světové body o titul mistra světa. V Liberci půjde opravdu do tuhého, jelikož nás čeká předposlední večer seriálu Mistrovství světa a Libor Podmol chce na domácí půdě zaútočit na vedoucího jezdce Davida Rinalda, získat bodový náskok a poslední večer v Bulharsku získat svůj druhý titul mistra světa.
Čeká Vás skvělý program a nádherná dech beroucí podívaná na jezdce, kteří si pohrávají s fyzikálními zákony. To vše a ještě mnohem víc za doprovodu hudebních, světelných a pyrotechnických efektů.

Seriál „NIGHT of the JUMPs“ je nejstarším a nejúspěšnějším sériovým závodem FMX v Evropě. Více než milion a půl diváků navštívilo tyto závody v posledních 7-mi letech. Závody NIGHT of the JUPMs se jezdí v 10 zemích a od roku 2007 i v České republice. Těchto závodů se účastní celosvětová špička. Mezi touto světovou elitou se prosadil i český jezdec Libor Podmol, který v roce 2010 získal titul mistra světa, stal se 3x vicemistrem světa a v neposlední řadě získal zlatou medaili z legendárních X-Games. Letos nezadržitelně útočí na stupínek nejvyšší a právě v Liberci potřebuje Libor zisk plných bodů, aby se přiblížil k druhému titulu mistra světa v FMX. Libor je aktuálně druhý a jen o několik bodů za vedoucím Davidem Rinaldem. Ovšem vyhrát nebude v Liberci vůbec jednoduché, do seriálu „Night of the Jumps“ se vrací mistr neobvyklých triků Australan Rob Adelberg, který vyhrál prestižní zastávku série Red Bull X-Fighters v zemi "vynálezců" FMX v USA. Navíc se, po zranění, vrací trojnásobný mistr světa Remi Bizouard, který tvrdě trénoval, aby se dostal do své optimální top formy.

Skutečný hvězdný večer v podobě mistrovských závodů nejlepších FMX jezdců světa, známých například z X-Games a X-Fighters, kteří spolu svedou další ostrý souboj v závodě FIM Mistrovství světa v FMX Night of the Jumps, tentokrát v liberecké Tipsport Aréně.

Velkolepé FMX závody doplní pestrý doprovodný program, ve kterém se odehrají soutěže ve skoku do výšky „Highest Air“ a kombinace superkrosu a FMX „Race & Style“. Race & Style je disciplínou, která v sobě kloubí superkros a freestyle motocross, jde tedy o závod dvou jezdců, kteří absolvují trať na čas a k tomu co nejstylověji v duchu freestyle motocrossu. Skok do výšky „Highest Air“ je parádní disciplínou Libor Podmola, ve které získal kompletní medailovou sbírku na letošních X-Games (zlato z Německa, stříbro z USA a bronz z Brazílie). V neposlední řadě bude v Liberci k vidění česká špička na kolech BMX a MTB v disciplíně freestyle, k vidění budou ty nejtěžší triky, dvojité salto (backflip).
Všichni fanoušci mají jedinečnou možnost osobně se setkat s přítomnými hvězdami FMX v rámci „Pit Párty“, která proběhne před mistrovským závodem. Po skončení akce jsou jezdci okamžitě k dispozici přítomným fanouškům na přichystané autogramiádě.

Vstupenky v síti Ticketpro.cz .

Seznam FMX jezdců:

Remi Bizouard (FRA)
– úřadující mistr světa
Libor Podmol (CZE)
– trojnásobný vicemistr světa, mistr světa 2010, zlatý medailista z X-Games
Petr Pilát
Martin Koreň
David Rinaldo
Brice Izzo
Maikel Melero
Hannes Ackermann
Jose Miralles

Rob Adelberg
Massimo Bianconcini

Více informací na www.msfmx.cz a na www.nightofthejumps.com

Program akce:


17.15 - 18.30 hod. - Pit párty (setkání s jezdci a prohlídka depa motocyklů) - vstup P
18.00 hod. - otevření haly
19.00 hod. - zahájení závodního večera

19:15 - Kvalifikace Mistrovství světa ve Freestyle MX
20:00 - BMX Show (show nejlepších freestyle jezdců na kolech, best trik Double Backflip - dvojité salto vzad)
20:15 Race & Style (vyřazovací závod Freestyle MX na čas)
20:45 Přestávka 30 min.
21:15 Maxxis Highest Air (soutěž Freestyle MX ve skoku do výšky)
21:45 BMX Show (show nejlepších freestyle jezdců na kolech, best trik Double Frontflip - dvojité salto vpřed)
22:00 Finále Mistrovství světa ve Freestyle MX 
22:30 Autogramiáda jezdců (v prostorách informačního pultu u hlavního vstupu do haly) 

23.00 hod. - Finlandia, RedBull AfterPárty v Music clubu Ďábelská

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist