FIM Mistrovství světa FMX „NIGHT of the JUMPs“

Už se to blíží!!, mistrovství světa ve Freestyle motocrossu se již po čtvrté představí divákům v České Republice a již podruhé bude tento jedinečný světový podnik hostit Ostravská ČEZ Aréna a to vše díky panu Alešovi Buksovi a společnosti LR Health & Beauty. To nejlepší ze sportu zvaném Freestyle motocross (FMX) Vás čeká 20. a 21. listopadu v Ostravské ČEZ aréně.

Seriál „NIGHT of the JUMPs“ je nejstarším a nejúspěšnějším sériovým závodem FMX v Evropě. Více než milion a půl diváků navštívilo tyto závody v posledních 7-mi letech. Závody NIGHT of the JUPMs se jezdí v 10 zemích a od roku 2007 i v České republice. Těchto závodů se účastní celosvětová špička. Mezi touto světovou elitou se prosadil i český jezdec Libor Podmol, který se již 3x stal vicemistrem světa v této disciplíně. 
Letos nezadržitelně útočí na stupínek nejvyšší a právě v Ostravě potřebuje Libor zisk plných bodů, aby se přiblížil snu o titulu mistra světa v FMX. Libora od průběžně vedoucího Španěla Jose Mirallese dělí před Ostravským klání pouhé dva body .
Skutečný hvězdný večer v podobě mistrovských závodů nejlepších FMX jezdců světa, známých např. z X-Games a X-Fighters, kteří spolu svedou další ostrý souboj v závodě FIM Mistrovství světa v FMX Night of the Jumps , tentokrát v Ostravské ČEZ Aréně.
Velkolepé FMX závody doplní pestrý doprovodný program, ve kterém se odehrají FMX soutěže o nejlepší trik „WHIP“ – soutěž o nejlepší skok s položením motocyklu ve vzduchu na stranu „Best Whip“ a soutěž ve skoku do výšky „Highest Air“. Dále se představí jezdci v soutěži zvané Race & Style, která měla premiéru v Čechách právě při loňském podniku MS v Ostravě. Race & Style je disciplínou, která v sobě kloubí supercross a freestyle motocross, jde tedy o závod dvou jezdců, kteří absolvují trať na čas a k tomu co nejstylověji v duchu freestyle motocrossu. V neposlední řadě bude v Ostravě poprvé k vidění česká a slovenská špička na kolech BMX a MTB v disciplíně freestyle, k vidění budou ty nejtěžší triky, salta v zad (backflip) i v před (frontflip). Absolutní tečkou za nabitým večerem bude neuvěřitelná záležitost double backflip (dvojité salto vzad na motorce), kterou předvádí pouze tři jezdci na světě a nikdo z nich nemá v tomto triku 100% jistotu, což bylo vidět i při loňském pokusu o tento trik právě v Ostravě, kde Scott skončil na zemi a po hrůzně vypadajícím pádu si nakonec odvezl tržnou ránu na ruce. Vzhledem ke skvělému publiku a velké vstřícnosti pana Aleše Buksi, přijede Scott Murray i tento rok předvést tento nebezpečný kousek a pevně věří, že tento rok už se šťastným koncem.
Všichni fanoušci mají jedinečnou možnost osobně se setkat s přítomnými hvězdami FMX v rámci „Pit Párty“, která proběhne před mistrovským závodem. Po skončení akce jsou jezdci okamžitě k dispozici přítomným fanouškům na přichystané autogramiádě.

Vstupenky v síti Ticketportal.cz nebo přímo v ČEZ Aréně Ostrava.

FMX riders:

Remi Bizouard (FRA) – úřadující mistr světa
Libor Podmol (CZE) – trojnásobný vicemistr světa
Alastair Sayer (BOT)
Brody Wilson (USA)
Jose Miralles (ESP)
Fabian Bauersachs (GER)
Brice Izzo (FRA)
Massimo Bianconcini (ITA)
Lukas Weis (GER)
Petr Pilát (CZE)
Tomáš Lysáček (CZE)
Aleš Liemann (CZE)

Scott Murray (USA)
Luc Ackermann (GER)
Josh Sheehan (AUS)

Více informací na www.motoxshow.cz a na www.ifmxf.com

Program akce:

17:00 Otevření Arény
17:30 Začátek Pit Party
18:30 Konec Pit Party
19:00 Začátek Bubeníci a efektová show
19:05 Představení jezdců
19:10 Kvalifikace FMX
20:00 Show kola BMX, MTB
20:10 Soutěž BEST WHIP FMX
20:30 Přestávka
20:50 Soutěž skoku do výšky FMX
21:10 Soutěž Race & Style FMX
21:30 Show kola BMX, MTB + Pitbike
21:45 Finále FMX
22:15 Závěrečný ceremoniál
22:25 DOUBLE BACKFLIP FMX
22:45 Autogramiáda

23:00 After Párty - začátek

Vstupenky na tuto jedinečnou akci seženete za pouhých 300kč, když zavoláte na telefonní číslo 728945945 nebo 728924413 případně napíšete panu Nančevskému  na e-mail nancevsky@nancevsky.cz

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)
Roman Kalkus - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist