Druhé místo na X Games, skvělý úspěch Libora Podmola

V texaském Austinu odstartovala ve čtvrtek 4. června 2015 letní olympiáda extrémních sportů X Games. České barvy hají ve Spojených státech náš v současnosti nejlepší freestyle motokrosař Libor Podmol, a to v disciplíně „Step Up“. Na motorce se mu podařilo vylétnout do výšky 33 stop, díky čemuž skončil na druhém místě.

Americké X Games jsou v plném proudu. Největší závod všech extrémních sportů na světě odstartoval ve čtvrtek 4. června 2015 a potrvá až do neděle 7. června 2015. V texaském Austinu se Libor Podmol hned první den závodu představil v disciplíně „Step Up“, což je skok do výšky. Na motorce se mu podařilo zdolat laťku vysokou 33 stop, což mu vyneslo skvělé 2. místo.

„Jsem moc rád za stříbro, ale chtěl jsem zlato, ostatně jako každý sportovec. Je to o tréninku a hlavně o testování. My letos přijeli s bratrem do USA týden před závodem, ale příští rok přijedu měsíc předem. Budu testovat, testovat a testovat a to zlato domů přivezu," s úsměvem komentuje Podmol a dodává: „Byl to neuvěřitelný zážitek – skákat pod širým nebem, před 50 tisíci diváky a to přímo před největší budovou v Texasu … .“ Podmola překonal pouze Ronnie Renner, který vyskočil do výšky 34 stop.

Libor Podmol, mistr světa ve freestyle motokrosu z roku 2010 se poprvé probojoval na X Games v roce 2013, kdy se výjimečně jely čtyři závody. „V Brazílii jsem ukořistil bramborovou medaili ve freestyle motokrosu a bronzovou ve skoku do výšky. Díky tomu jsem dostal pozvánku na další závody. V Mnichově jsem získal zlato, což mi zase otevřelo dveře do USA, kde jsem poté získal stříbro,“ připomíná Libor svou cestu na americké X Games, kde loni získal v disciplíně „Step Up“ bronz.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist