Bratři Podmolové zazářili v Mnichově

Vrátil se na místo, kde prodělal své největší bolesti. Právě v Mnichově si Libor Podmol v roce 2019 po pádu přivodil mnohačetné zlomeniny na nohách. O víkendu tu však soutěžil, opět v rámci série Night of the Jumps. 

„Trochu nervózní jsem byl, ale nějak zásadně jsem to neprožíval. Jsem rád, že se nám dařilo. Kdyby mi někdo v lednu po dvou rupnutých obratlech z Dakaru řekl, že budu v březnu mít v ruce pohár z mezinárodního FMX eventu, tak bych mu asi nevěřil,“ dodal Podmol, který společně se svým bratrem Filipem a Matějem Česákem skončil na druhém místě v souboji národů.

Možná je to pro něho jedno z osudových měst. Libor Podmol v Mnichově dokázal vybojovat velmi cennou zlatou medaili na X-Games. Zároveň tu ovládl několik závodů v rámci světového šampionátu. Jenže v roce 2019 tu měl děsivý pád, při kterém si přivodil mnoho zlomenin na svých nohách. „Musím se přiznat, že mi to připomínali všichni, tedy celá parta kolem Night of the Jumps. Můj bratr po své jízdě do mikrofonu sdělili, že je skvělé, že tu zase můžeme jezdit společně. Lidi tleskali,“ popsal atmosféru Podmol.

Od toho závažného zranění to byl Podmolův poslední závod ve freestyle motokrosu. Obavy tak bývalý světový šampion trochu měl. Vždyť na letošní Dakarské rallye si zlomil dva obratle. „Nervozitu jsem pociťoval, ale nakonec jsem si to hodně užil. Moje jízda byla bez náročného bodyvarialu nebo salta vpřed. Předvedl jsem spíše oldschoolové triky, jako třeba under flip. Byl jsem nadšený, že jsem to zvládl čistě,“ těšilo Podmola.

V souboji národů navíc dokázal se svými parťáky získat druhé místo, když se započítávaly výsledky z disciplín jako best trick, whip nebo synchro. Jeho bratr Filip Podmol v samostatné jízdě dojel na skvělém třetím místě, ve které předvedl naprosto precizní a čisté triky. V soutěži o nejlepší trik navíc jako první freestyle motokrosař na světě dal backflip heel clicker a k tomu dvakrát indian air. „Jednalo se o první takové trojité kombo. Mám z toho radost,“ dodal Filip Podmol. V soutěži best trick si každý tým mohl vybrat speciálního hosta, za Českou republiku to byl talentovaný Maty Pekárek, který předvedl na své koloběžce jedinečný trik scooter flip a také on tak napomohl českému týmu k druhému místu. 

Libor Podmol ještě stále není stoprocentně zdravotně v pořádku, plánuje se ale zúčastnit dalších freestyle motokrosových závodů. A nejen to! V dubnu společně s týmem Fesch-Fesch absolvuje několik exhibic a 1. května pak bude pořádat ve Vlašimi show Dakarské šílenství, na kterém se představí také David Pabiška. Lístky je možné koupit na Podmolbrothers.com. Akce pak pokračuje, v Praze, Ostravě a Olomouci.

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist