Bratři Podmolové: Před Polskem únava po exhibici a zranění

V sobotu se uskuteční další závod mistrovství světa ve freestyle motokrosu, tentokrát v polském Krakově. Útočit na stupně vítězů plánuje Libor Podmol, a to navzdory neoptimální přípravě. Loňský vicemistr světa plánoval trénovat ve Španělsku, jenže místo slunného počasí přišel déšť a dokonce sníh. Ve Španělsku se navíc zranil jeho bratr Filip Podmol, když si zlomil klíční kost. „Bohužel, do Polska jsme měli odcestovat společně, tak si musíme počkat na další příležitost,“ prohlásil Podmol.

V posledním závodě v německém Berlíně si Libor Podmol vyskákal druhé místo, poté koncem února odcestoval do Španělska, kde se chtěl pořádně připravovat na další průběh sezony. To se však nepovedlo. „Všechno mi pokazilo bláznivé počasí, z šestnácti dní jsem trénoval pouhé tři. Foukal velký vítr, déšť a dokonce sněžilo,“ popsal Podmol, který nemohl na rampu vyjet ani v České republice.

Ojedinělou možností prověřit svoji novou Husqvarnu tak bylo možné na slavné rakouské exhibici Masters of Dirt ve Vídni. Na ní se Podmol objevil celkem ve čtyřech dnech. „Považuji tuhle akci za velký úspěch pro extrémní sporty. Vždyť pokaždé byla hala zcela vyprodaná. Jen jsem po celém víkendu úplně vyřízenej,“ dodal Podmol, světový šampion z roku 2010 a vítěz prestižních X-Games.

Filip Podmol si zlomil klíční kost

Smolnou a nepříjemnou komplikací je zranění Filipa Podmola. Ten se na motorku vrátil po pádu na listopadové exhibici FMX Gladiator Games. Hned při prvním skoku ve Španělsku byl však krátký, přelétl přes řídítka a zlomil si klíční kost. „Bohužel jsem zrovna u pádu nebyl. Nechtěl skok přeletět, jelikož se bál o nohu, a tak raději ubral plyn, což se projevilo na dopadu. V našem sportu se i minimální chyby trestají tvrdě. Druhý den jsme ho pak letecky transportovali do Česka,“ popisoval těžkosti Libor Podmol.

Mistrovství světa v polském Krakově začíná v sobotu 24.března ve večerních hodinách.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist