Motoskijöring - Radenín

Na start předposledního čtvrtého závodu motoskijöringového seriálu MOTOTIP FUCHS OIL CUP 2009 se postavilo 23 dvojic. Čekala na ně 1km dlouhá trať se slušným převýšením. Sněhu bylo také dostatek, takže celé závody byly řádnou prověrkou fyzických sil závodníků. Jezdilo se hodně rychle, na nejdelší rovince dosahovali ti nejlepší rychlosti kolem 100km/h a někteří marně hledali ještě vyšší převodový stupeň, než jim mohla převodovka jejich stroje nabídnout. To vše se líbilo i téměř tisícovce přihlížejících diváků.

Náročnost závodu však přinesla mnohá příkoří i některým pravidelným účastníkům finálových jízd, takže v Radeníně o body bojovat nemohli. Celý den padal nejenom sníh, ale i závodníci, především lyžaři byli hodně vysíleni a ztráty vzniklé jejich pády se během rozjížďky daly jen stěží dohnat.
Bez jediné chybičky prošla kvalifikačními jízdami dvojice Kočí-Zídek (CJP team). Vyhráli všech šest jízd, přemožitele nenašli ani v samotném velkém finále a stali se tak zaslouženými vítězi. Druhou příčku vybojovali jejich největší rivalové Hrobský-Jouza z Motosportu Chýnov. S odstupem pak šachovnici protnuli Svoboda se Sejkem z MX Mlyny, čtvrtí dojel překvapivě domácí tandem Křivánek s Markvartem (5M Fuchs team). Tradiční smůlu měli ve finále milevští bratři Barešovi. V rozhodujících okamžicích opět spadli a tak vyhrabali z radenínského sněhu až páté místo.
Ve vloženém závodě solo motocyklů nedal nikomu šanci zkušený Jiří Hrobský i když mladý Jiří Honsa mu vzdoroval hodně dlouho.
Pokud vydrží počasí, jel by se poslední závod tohoto seriálu v sobotu 28.2.2009 v Božejovicích u Jistebnice (původně plánový závod v Křeči se konat nebude). Specifikum tohoto podniku bude to, že se bude jednat o závod večerní, tedy za umělého osvětlení. Tréninky začnou v 17:00 hod., závody pak od 18:00 hod. Bezprostředně po tomto závodě by se uskutečnilo vyhlášení celkových výsledků seriálu v místním kulturním domě. Vše je připraveno, ale nejvíce bude pochopitelně záležet na počasí. Pořadatelský tým RM Chemicals vyřkne konečný verdikt ve středu 25.2.
Aktuální informace budou jako vždy na stránkách www.motoclubmilevsko.cz nebo na www.motosportchynov.cz
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist