MČR v motoskjöringu startuje už tento víkend

Stejně jako tomu bylo loni, odstartuje desetidílný seriál Mistrovství ČR v motoskijöringu ORION - SHIVA KTM CUP 2011 na jihu Čech. Pořadatelem obou závodů je Motosport Chýnov. První závod nadcházejícího seriálu se koná v sobotu 8. ledna v Rodné u Mladé Vožice. Tato trať je položena poměrně vysoko (680 m.n.m.). V neděli 9. ledna se pak pojede na nové trati v Želči u Tábora. Tato lokalita je sice umístěna téměř o 200 metrů níže, ale sněhu je zatím dost i tam. Obě tratě jsou již připraveny.

Tisková zpráva pořadatele:

Vážení příznivci motoskijöringu!

S velkým zklamáním Vám oznamujeme, že úvodní dva závody Mistrovství ČR „ORION – SHIVA CUP 2011“ v Rodné u Mladé Vožice (sobota, 8.1.2011) a v Želči u Tábora (neděle, 9.1.2011) jsou odvolány!

Obě tratě byly sice stoprocentně připraveny, pořadatelský sbor kompletně nachystán, jezdci i diváci natěšeni, ale počasí bohužel nikdo ovlivnit nemůže... Veškeré předpovědi počasí totiž neoblomně hlásí, že o nadcházejícím víkendu bude panovat na celém území České republiky silná obleva, přičemž teploty nad nulou budou i přes noc. Dalším velkým nepřítelem motoskijöringu je i avízovaný déšť, který z utaženého podkladu a nahrnutých sněhových mantinelů udělá vodovou kaši, ve které se dá stěží jezdit na motorce, natož na lyžích. Z těchto důvodů se tedy oba závody ruší.
Je to opravdu velká smůla, když vezmeme v potaz, že již více jak měsíc byla v obou lokalitách optimální sněhová pokrývka a mráz.

Vzhledem k tomu, že pořadatel dalšího víkendového dvouzávodu v Horním Městě (15.1.) a v Rýmařově (16.1.) své závody z důvodu nedostatku sněhu již také odvolal, budeme počítat s náhradními termíny pro závod v Rodné a v Želči s těmito dvěma dny (to znamená 15.1. Rodná, 16.1. Želeč). Uvidíme, co nám po oblevě zbude z obou tratí, co řekne předpověď počasí na další víkend a začátkem příštího týdne bychom vydali oficiální prohlášení, zda bychom úvodní dva závody na jihu Čech odjeli v těchto náhradních termínech či nikoli. Aktuální informace sledujte na webu www.motosportchynov.cz.


Evžen Zadražil
ředitel závodu



Na těchto úvodních podnicích se představí také čtyři nejlepší jihočeské posádky. Za pořadatelský tým bude startovat bývalý juniorský reprezentant ČR v enduru Václav Malkus, který plánuje start v celém seriálu. Jeho nový lyžař se jmenuje Josef Hod. Naproti tomu sehranou dvojící bude bratrský tandem Radek a Miroslav Barešovi z Motoclubu Milevsko, loňští vítězové motoskijöringového Jihocupu. Silná bude určitě také dvojice Martin Kočí a Jan Zídek, startující za SMS Kaplice. Představit by se měla i další jihočeská posádka Martin Krch s lyžařem Lubošem Bartůňkem z týmu Setto Racing.
Jihočeští závodníci, kterým doufejme přijde fandit početná divácká kulisa, však budou mít velmi silnou konkurenci, neboť na startu úvodních dvou závodů pochopitelně nemůžou chybět úřadující mistři ČR Patrik a Miroslav Šrolerovi ze Sidemotokrosklubu Klášterec n.O., ani předloňští mistři republiky Josef Sládek s Petrem Čížkem z Dukla Racing. Za Orion Litomyšl RS Petrol se představí zkušený jednapadesátiletý (!) Pavel Kunc s lyžařem Romanem Prossem. Černým koněm šampionátu budou loňští největší skokani seriálu, teprve osmnáctiletý František Kubíček s Lukášem Hovadem z Motocross teamu Žamberk. Ti loni nastoupili až do čtvrtého závodu a celkově brali díky stále se lepšícím výsledkům pěknou jedenáctou příčku. Na startu obou úvodních závodů očekáváme minimálně 20 dvojic.

Kompletní kalendář Mistrovství ČR v motoskijöringu 2011:

08.01. Rodná (u Mladé Vožice)
09.01. Želeč (u Tábora)
15.01. Horní Město (u Rýmařova)
16.01. Rýmařov
22.01. Olešnice v Orlických horách
23.01. Klášterec nad Orlicí
05.02. Litomyšl
06.02. Letohrad
12.02. Studené (u Žamberka)
26.02. Dobřany v Orlických horách
Zvláštní ustanovení závodů v Rodné a v Želči bude včas uveřejněno (po schválení Autoklubem ČR).

Budeme si všichni přát, aby letošní zima byla tomuto krásnému zimnímu sportu stejně tak přívětivá, jako ta uplynulá a těšíme se na viděnou s Vámi na prvních závodech!

Vzhledem k nejisté předpovědi počasí na blížící se víkend si pořadatel vyhrazuje právo nejpozději ve čtvrtek rozhodnout o případném odvolání těchto úvodních závodů. Tato informace bude zveřejněna na webu www.motosportchynov.cz nebo je možno kdykoli zavolat na telefon 607846491 (Zadražil).
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist