MČR v motoskijöringu míří o víkendu do Rudníku

Druhý závod Mistrovství ČR v motoskijöringu „ORION - SHIVA KTM CUP 2017“, s termínem v neděli 22.1.2017, se pojede vůbec poprvé v historii v Rudníku (u Hostinného). Pořadatelem je agilní SMX racing team Rudník, který je známý obnovením pořádání motokrosů v areálu místní Rudnické rokle. Ředitel závodu Pavel Šmahel již potvrdil uspořádání závodu a poskytl zajímavé informace.

Pojede se na trati vybudované u Obecního úřadu Rudník. Trénink jezdců začne v 10 hodin, slavnostní zahájení závodu bude ve 12 hodin a v 12:30 hodin vše vypukne prvními kvalifikačními jízdami. Pro diváky mají pořadatelé připraveno občerstvení, tombolu a dostatek místa na parkování v blízkosti závodní trati. Podobně jako letohradský závod před týdnem i do Rudníku přijede Česká televize, která natočí průběh závodu pro motoristický pořad Svět motorů.

V hlavním závodě MČR se představí naši nejlepší motoskijöringoví jezdci. S náhradním lyžařem se představí vítěz 1. závodu Patrik Šroler, protože jeho bratr nemůže pro pracovní zaneprázdnění přijet. Klášterečtí bratři v Letohradě získali své celkové 18. vítězství v MČR (vždy spolu) a dotáhli se v počtu vítězství na Pavla Kunce. Před nimi už je pouze Bohuslav Svatoš, který ve své slavné kariéře vyhrál MČR celkem 21krát. O stupně nejvyšší můžeme očekávat zajímavé souboje. Své pódiové umístění budou chtít určitě obhájit Fogl se Sabotou. Stranou nezůstanou ani Mňuk s Langrem a Mohaupt s Hotovým, protože oběma posádkám příliš nevyšla minulá finálová jízda. Do Rudníku přijede i Víťa Marek, který je z minulosti také držitelem 3 vítězných trofejí (2006 Sněžné/2010 Klášterec nad Orlicí/2010 Litomyšl). Snažit se budou i další jezdci.

Na své domácí trati se divákům představí také jezdci z pořádajícího SMX racing teamu Rudník. Zvláště pak Michal Plíhal s Josefem Poulem, kteří 3. místem tak mile překvapili před týdnem. Zlepšit se určitě bude chtít Pavel Dvořáček, který už pojede s legendárním Petrem Čížkem – trojnásobným mistrem ČR s Josefem Sládkem. Petr do Letohradu pro nemoc nemohl, zastoupit ho tak musel další motokrosař SMX Tomáš Nývlt. S novým lyžařem Janem Vaňkem pojede Pavel Šmahel, protože Maximilián Baierl si zranil koleno.

V Rudníku se bude závodit i v Orlickém poháru určeném pro nelicenční jezdce. Před týdnem se jich sešel neuvěřitelný počet 40, podobný počet můžeme očekávat také. Favority budeme hledat mezi Františkem Kylarem, Jiřím Kavkou, Marcelem Hockem,Tomášem Janů, Oldřichem Rousem, Tomášem Krejsou či skoro domácím Martinem Jeriem a dalšími. Pořadatelé se těší na hojnou jezdeckou i diváckou účast.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist