MČR 2022 v motoskijöringu

Světlo světa uviděl kalendář seriálu Mistrovství České republiky 2022 v motoskijöringu. Jedná se o celkem čtyři podniky, které uspořádají v Dobřanech, Klášterci nad Orlicí, Letohradu a Dobřanech v Orlických horách.

Víme všichni, že doba je nyní složitá a příliš nepřeje pořádání hromadných akcí. V roce 2020 jsme nemohli uspořádat žádné závody MČR v motoskijöringu kvůli nedostatku sněhu, v roce 2021 kvůli pandemické situaci. Nevzdáváme se a připravujeme pro rok 2022 další ročník závodů v motoskijöringu – Mistrovství České republiky „ORION - SHIVA KTM 2022“.

V plánu jsou následující závody s předpokládanými termíny:
plakat_2022.pdf
1. závod ... sobota, 22.1.2022 ... Dalečín    
2. závod ... neděle, 30.1.2022 ... Klášterec nad Orlicí    
3. závod ... neděle, 6.2.2022 ... Letohrad
4. závod ... sobota, 12.2.2022 ... Dobřany v Orlických horách

V porovníní s předchozími ročníky je sice vypsáno méně závodů, ale všechny by měly být pořádány na dobrých tratích a zkušenými pořadateli. Seriál by tak měl začít předposlední lednovou sobotu v prostorách parkoviště závodních strojů motokrosové tratě v Dalečíně. Další neděli by se mělo závodit na tradiční trati v Klášterci nad Orlicí. Místní závod je pokaždé navštívený velkým množstvím diváků. Je to určitě nejznámější motoskijöringová trať, kde se odjelo nejvíc mistrovských závodů (celkem 18).

První únorovou neděli je naplánovaný závod do Letohradu. Když je dost sněhu, na trati „u koupaliště“ bývají zajímavé závody s velkou diváckou návštěvou. Mistrovství v motoskijöringu vyvrcholí závěrečným závodem v Dobřanech v Orlických horách, kde jsou na autokrosové trati vždy dramatické závody. V Dobřanech budou i vyhlášeni nejlepší jezdci seriálu.

Závody licenčních jezdců v MČR se pojedou stejným systémem, který se osvědčil v posledních sezónách. Hlavní program začne kvalifikačními jízdami, které vyvrcholí hlavní finálovou jízdou, ve které pojede 10 nejlepších dvojic. I nadále budou jezdci navíc získávat mistrovské body za první 3 místa v kvalifikaci. Prvních 10 jezdců seriálu 2019 bude mít prioritní startovní čísla podle svého umístění. Mistrovský titul obhajují Lukáš Mohaupt s Václavem Hotovým z Orionu.

Příležitost dostanou tradičně i nelicenční hobby jezdci, kteří pojedou při všech závodech MČR seriál „Orlického poháru“. Tyto závody jsou rovněž divácky zajímavé a účastní se jich velké množství dvojic. Nejlepší z nich postupují do MČR a od organizátorů seriálu získávají i určitou podporu pro další činnost.

Závody MČR v motoskijöringu záleží na počasí, které nám v posledních letech příliš nepřálo. Samozřejmě počítáme s případnými změnami termínů závodů. Musíme se také srovnat s aktuální situací ohledně chřipkového viru. Chtěli bychom, aby závody i nadále proběhly v přátelském prostředí a líbily se nejen jezdcům, ale i přihlížejícím divákům. O všech informacích budeme pochopitelně informovat.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist