Tisková konference k MS MX3

Ve čtvrtek 12.září 2013 proběhla v prostorách Autoklubu České republiky tisková konference k vystoupení české motokrosové reprezentace v letošním ročníku mistrovství světa kubatury MX3.

Hlavní aktéři byli úspěšní jezdci z letošního světového seriálu Martin Michek, letošní vicemistr světa ve třídě MX3, dále František Smola, vítěz posledního podniku ve slovenské Šenkvici a celkově pátý v MS, zkušený motokrosař Petr Bartoš, devátý v MS a omluven byl ještě celkově sedmý Petr Michalec. Dále zbyli přítomni Karel Nauš, generální sekretář federace motocyklového sportu AČR, Aleš Doležal, předseda výkonného výboru motokrosu AČR a za sponzory Luboš Strejček, majitel firmy RS Petrol, který v podstatě podporoval v seriálu všechny tři borce.
Otázky padaly pochopitelně na Martina Micheka a jeho výsledek, František Smola odpovídal na svůj životní úspěch a Petr Bartoš přidal špetku humoru. Novináři se také ptali co bude dál s třídou MX3, která se má příští rok rušit. Na to odpověděl Aleš Doležal, že ještě není nic oficiálně rozhodnuto a že definitivní výsledek přijde až koncem listopadu ze zasedání federace FIM, která rozhodne.

Otázka také padla na MS národů v Německu. Na tu opět reagoval Doležal a řekl, že Českou republiku budou reprezentovat Filip Neugebauer, František Smola a Martin Michek. K tomu ještě dodal Martin Michek: „Je to velice prestižní akce, konkurence bude jako vždy nesmírně veliká a úspěch bude postup z kvalifikace. Potom se už může stát hodně věcí a my se v současné nejlepší sestavě klidně můžeme prát o elitní desítku. Prostě v družstvech je to o mnoha okolnostech.“
Na závěr tiskovky poděkoval jak Karel Nauš, tak i Aleš Doležal našim závodníkům za letošní dosažené výsledky. Popřáli jim, aby se jim dařilo také v příštím roce 2014, na který jsme všichni velice zvědavi, jak to všechno vlastně dopadne a kde se naši zástupci objeví.

Na tiskové konferenci byl rovněž štáb České televize, jejichž reportáž můžete zhlédnout v úterý večer v pořadu Svět motorů na stanici ČT Sport.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist