Zraněný Herlings zvažuje start v Mexiku

V Brazílii ještě ne, ale v Mexiku by to mohl zkusit. Řeč je o nizozemském motokrosaři Jeffrey Herlingsovi, který kvůli zlomené noze před Velkou cenou České republiky možná přijde o svůj třetí světový titul ve dvěstěpadesátkách v řadě.

Na zprávu o tom, jak pokračuje rekonvalescence Jeffreyho Herlingse se čekalo velmi dlouho, ale ani z Nizozemska, ani z týmu KTM Red Bull Factory, neunikly žádné podrobnosti. Až nyní přišel nizozemský deník Omroep Brabant s informací, která může hodně napovědět o tom, jak vlastně dopadne letošní světový šampionát MX2. Zraněný dvojnásobný mistr světa třídy MX2 Jeffrey Herlings, který stále vede i letošní tabulku šampionátu, podle novin odpískal následující Velkou cenu v Brazílii (Trindade, 7. září), ale zvažuje start v posledním závodě seriálu v Mexiku (14. září, Leon). Definitivní rozhodnutí padne ve středu. Připomeňme si, že devatenáctiletý suverén dvěstěpadesátek si v polovině července při blbnutí na malé motorce během charitativního závodu v belgickém Genku zlomil levou stehenní kost. 
Operace prý proběhla dobře a „Bullet“ dostal do nohy zpevňující destičku. Nemohl ale samozřejmě startovat v západočeském Lokti, kde už mohl předčasně potvrdit svůj třetí světový titul ve třídě MX2, kdyby tam získal alespoň pět bodů. Už téměř rozhodnutý šampionát se tak nečekaně zamotal. Po Lokti nestartoval Herlings ani v belgickém Lommelu a jeho stájový kolega Francouz Jordi Tixier ho dotáhl na 57 bodů. Vzhledem k tomu, že ve Velkých cenách Brazílie a Mexika bude ještě k dispozici spousta bodů (4 jízdy a za každé vítězství je 25 bodů), je dnes velmi pravděpodobné, že by Herlings o svůj další titul mohl přijít, kdyby alespoň nějaký bodík v zámoří neurval... 




Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist