Zranění Febvra a ohlasy po GP Španělska

Před víkendovou Velkou cenou Francie, desátým závodem motokrosového mistrovství světa, se obávají domácí fanoušci o zdravotní stav svého idolu Romaina Febvra. Tovární jezdec Yamahy a úřadující mistr světa ve třídě MXGP je ale uklidnil, že po havárii v minulém závodě nemá nic zlomeného, jen silně pochroumané rameno. Další ohlasy po Velké ceně Španělska přinášíme v následujícím článku.

Double ve třídě MXGP Slovinec Tim Gajser (Gariboldi Honda): “To byl absolutně fantastický víkend. Ani se mi nechce uvěřit, že jsem byl celou sobotu a neděli na vrcholu všech výsledkových listin. Máme za sebou půlku sezony, a já byl v každém závodě na bedně a pětkrát jsem dokonce vyhrál. Mám z toho parádní pocity. I tento víkend potvrdil, že jdeme správnou cestou a zůstáváme silní, ačkoliv jsem v posledních pár závodech udělal pár začátečnických chyb. Od Trentina jsem zase tvrdě trénoval a to se okamžitě vyplatilo. Chtěl bych za tento víkend speciálně poděkovat celému týmu a hlavně mému mechanikovi Nicovi a inženýrovi Rogerovi, protože ti dva odvedli perfektní práci. Zcela jim věřím, že mi dokážou pokaždé připravit bezchybnou motorku.”

Double ve třídě MX2 Nizozemec Jeffrey Herlings (KTM): “V první jízdě se mi docela brzy podařilo předjet Dylana Ferrandise a pak už jsem jen udělal to, co jsem musel: vyhrál. Ve druhé jízdě se mi docela podařil start, byl jsem v první pětce. Rychle jsem všechny jezdce před sebou předstihl a vyhrál znovu. Jestli čekám od Ferrandise nějaký zvýšený tlak příští víkend během jeho domácí Velké ceny Francie? Řeknu to asi takhle: Vím, co mám od něj očekávat.”

Třetí ve třídě MXGP Gautier Paulin (Francie-Honda HRC): „Jsem rád, že po tom dlouhém zranění mohu opět jezdit a užívám si každou minutu na motorce. Takže za podium jsem vděčný, závodění mě moc baví. Nemohu uvěřit, že se mi tady podařily dvě tak dobré jízdy, i když se ještě necítím tak úplně fit a před cílem závodů jsem už byl vždy strašně unavený. Chybí mi kondice, takže musím jezdit víc hlavou a pořád trénovat. Dráha tady byla po deštích fakt obtížná, snažil jsem se jet čistě a technicky.”

Druhý ve třídě MXGP Němec Max Nagl (Husqvarna): „Byl to skvělý víkend a nakonec i s pěknou odměnou pro mne a celý tak tvrdě pracující tým. Minulý týden jsme byli testovat nové díly a podařilo se pro mě udělat bike ještě lepší než byl předtím. Jedním z našich cílů bylo zlepšit starty a během celého víkendu si mi skutečně starty mimořádně dařily. Dokonce jsem získal holeshoty v obou nedělních jízdách a několik kol jsem vedl. Gajser byl ale o trošičku rychlejší. Když mne předjel, snažil jsem si udržet klidnou hlavou a jet za ním. Naše časy na jedno kolo byly o trochu rychlejší než u ostatních jezdců a to mi vyneslo dvě pěkná umístění a celkově druhou pozici. Celá tato Grand Prix mi a mému týmu zvedla sebevědomí do dalších závodů. Do Francie si teď jedeme pro další dobrý výsledek. Já i motorka jsme ve vynikající formě.”

Druhý ve třídě MX2 Benoit Paturel (Francie-Yamaha): "Závod za závodem se mi tady zvyšovalo sebevědomí, trať se mi moc líbila. V zisk podia jsem ale vůbec nevěřil a mohu vám říct, že je to parádní pocit. Zásluhu na tom mají mé dobré starty. Můj motokrosový život ale zcela změnil příchod trenéra Jackyho Vimonda, on změnil i mě a můj osobní život. Že jsem schopen dnes jezdit na takové úrovni, vděčím jen jemu.”
Třetí ve třídě MX2 Pauls Jonass (Lotyšsko-KTM): "Měl jsme tady v prvníé jízdě krásné souboje s Paturelem a ve druhé zase se Švýcarem Jeremy Seewerem, kterého jsme porazil až v posledním kole, když spadl. Závodů jsme si velmi užíval a už se těším na další Grand Prix. Fyzicky jsem OK, v týdnu jedeme trénovat na nějaké tratě s tvrdým povrchem.”

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist