Yamaha prodloužila smlouvu se Charlierem

Tovární tým Monster Energy Yamaha se domluvil na prodloužení smlouvy se svým francouzským jezdcem Christophem Charlierem. Jeden z největších evropských motokrosových talentů tak v sedle YZ250F pojede seriál mistrovství světa třídy MX2 i příští rok.

Brzy dvaadvacetiletý Korsičan jezdí v barvách Yamahy už čtvrtý rok a letos si v dosavadním průběhu mistrovství světa třídy MX2 vede skvěle. Po dvanácti závodech je v průběžném hodnocení čtvrtý, nejlepší z jezdců tří ladiček. Jeho cílem bylo před sezonou skončit do třetího místa a na to nyní ztrácí 31 bodů. Třetí je zatím Španěl Jose Butron na KTM. V šesti jízdách stál na bedně a ve Velké ceně Švédska měl stejnou bilanci 1-3 jako suverénně vedoucí muž seriálu Nizozemec Jeffrey Herlings (KTM Red Bull Factory). Kromě závodění se bude jako osvědčený testovací jezdec podílet na vývoji Yamahy YZ250F, která bude pro příští rok osazena vylepšeným motorem. 
Charlier se do povědomí motokrosové veřejnosti dostal v roce 2009, kdy během seriálu mistrovství Evropy vyhrál 17 z 28 pořádaných jízd. Pak si ho manažer Michele Rinaldi vytáhl do továrního týmu. „Prakticky celou svou kariéru jezdím na motocyklech Yamaha, a tak když jsem dostal nedávno nabídku na prodloužení smlouvy, neváhal jsem s podpisem ani na chvilku. Je to fantastické, že budu v tak silném a skvěle organizovaném týmu pokračovat i příští rok a nebudu mít na konci sezony starosti s tím, co se mnou bude. Mám skvělý pocit z toho být součástí týmu Monster Energy Yamaha,” uvedl Charlier. „Tovární dvěstěpadesátka je skvělý stroj a velmi dobře se na něm závodí, ale už se nemohu dočkat, až budu spolupracovat na testování nového modelu. Věřím, že to bude další krok kupředu.“ 


Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist