Townley a Pourcel v Sevlievu chyběli

Úvodního závodu motokrosového šampionátu v bulharském Sevlievu se nezúčastnili pro zranění novozélandský favorit na titul mistra světa MX1 Ben Townley a francouzský jezdec Sebastien Pourcel.

Novozélanďan Ben Townley, jeden z nejrychlejších motokrosových jezdců světa, se po návratu do šampionátu MX1 zařadil rázem mezi největší papírové favority na titul mistra světa pro rok 2011. Po 5-ti sezónách v USA, je tedy bývalý mistr světa MX2 (2004) a šampión AMA nazpět v Evropě, ovšem v bulharském Sevlievu pro zranění bohužel chyběl.
Po pádu při soukromém tréninku v únoru si mistr světa třídy MX2 z roku 2004 zlomil čelist. Ta se pochopitelně vyléčila, ale: "Skoro nikdo ale nevěděl, že jsem měl také těžký otřes mozku. A lékaři mně doporučili, abych návrat na motocykl rozhodně neuspěchal."
A chyběl také francouzský jezdec Sébastien Pourcel, který se dva týdny před bulharskou světovou premiérou zranil při závodě britského šampionátu na trati Canada Heights. Bohužel zranění je dost vážné, Pourcel má totiž zlomený šestý prsní obratel. Doposud není jasné, zda se francouzský jezdec musí podrobit operaci, nebo bude jen nosit korzet. V každém případě si ale od závodění na několik měsíců odpočine, ačkoliv se konečně doléčil po zranění, které utrpěl před dvěma roky a pomalu se vrátil do své původní závodní formy.  

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist