Továrna KTM oznámila jméno posledního jezdce

Jednoznačně nejlepší tým posledních ročníků motokrosového mistrovství světa Red Bull KTM Factory Racing je pro sezónu 2019 kompletní. Posledním podepsaným jezdcem je talentovaný Francouz Tom Vialle.
 

Osmnáctiletý francouzský mladík Tom Vialle, osmý v konečné klasifikaci letošního evropského seriálu EMX250 pojede v roce 2019 za tým Red Bull KTM Factory Racing po boku světového šampióna, Španěla Jorgeho Prada, ve světovém šampionátu třídy MX2. Místo v týmu mu udělal mistr světa z roku 2017, Lotyš Pauls Jonass, který musel kvůli věkovému limitu odejít do vyšší třídy MXGP, kde pojede tovární Husqvarnu. Vialle letos jezdil dvěstěpadesátky v týmu LRT KTM, k rakouskému výrobci má tedy blízko.Jednu jízdu v seriálu, kde působil i Čech Jakub Terešák, Francouz vyhrál, měl dalších pět umístění v TOP 3 a tři pódiová umístění v hodnocení Grand Prix. K lepšímu celkovému výsledku mu chyběly body z Velké ceny Lotyšska, kde kvůli zranění nestartoval.

Tom, který je synem bývalého jezdce Grand Prix Frederica Vialleho, už nyní trénuje na motocyklu KTM 250 SX-F pod vedením skvělého manažera a pětinásobného světového šampióna Joela Smetse a bude spadat přímo pod manažera týmu Red Bull KTM Factory Racing MX2 Dirka Gruebela. „Chtěl bych poděkovat všem lidem, kteří mi pomohli uskutečnit tuto příležitost u týmu Red Bull KTM Factory Racing. Je skvělé, že se v mém prvním roce ve třídě MX2 připojím k tomu nejlepšími týmu na světě. To, že budu vedle šampiónů a vítězů závodů jakými jsou Jeffrey Herlings, Tony Cairoli a Jorge Prado mě netrápí, protože vím, že je to skvělá příležitost, jak se učit od nejrychlejších,“ uvedl mladík, který má před sebou velkou budoucnost.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist