Tixier napadl v Thajsku doktora a má dištanc

Pěkně dlouho trvalo FIM, než vysvětlila a potrestala incident, který se stal během Velké ceny Thajska, druhého podniku motokrosového mistrovství světa. Úřadující šampion MX2 Jordi Tixier z Francie tam napadl lékaře a dostal měsíční distanc.

Jak tedy zní oficiální verze ze strany FIM? „V neděli 8. března 2015, po dojezdu první jízdy třídy MX2 Velké ceny Thajska, byli čtyři jezdci odvedeni do zdravotního centra na vyšetření. Tři z nich #1 Jordi Tixier, #91 Jeremy Seewer a #243 Tim Gajser utrpěli úpal a dehydrataci organismu. Ředitel zdravotní komise závodu a lékařský šéf FIM je uznali nezpůsobilými a zakázali jim start ve druhé jízdě podle zdravotních pravidel FIM. Zatímco byl Jordi Tixier ošetřován, fyzicky napadl lékařského činovníka FIM. To je nepřijatelné chování a porušení pravidel motokrosového mistrovství světa FIM. Ředitel závod svolal schůzku, na které Jordi Tixier své jednání přiznal. Dostal proto pokutu 5 000 euro, stejně jako zákaz startu na měsíc, který platí od 8. března. Nedošlo k žádnému odvolání a rozhodnutí je tedy konečné,“ zní zpráva FIM.
V Thajsku bylo skutečně neskutečné vedro a teploty se draly ke 40 stupňům Celsia. Na únavu si stěžovali téměř všichni jezdci a druhé jízdy byly zkráceny. Zmíněná trojice přijala medikamenty a živiny kapačkou, a proto by byli ve druhé rozjížďce zvýhodněni oproti jiným jezdcům, kteří se museli spoléhat na zásoby a zásahy svých týmů. Sám Tixier, který obhajuje titul ve třídě MX2 a v zimní přestávce přešel z továrního týmu KTM ke Kawasaki, uvedl, že incidentu lituje. Další vyjádření mu údajně vedení týmu zakázalo, aby se dál nejitřily vášně. Každopádně Francouz přijde o Velkou cenu Argentiny, která se pojede už tento víkend v Neuquenu. Následující Velkou cenu Trentina v Itálii už pojede. Body z Jižní Ameriky mu ale mohou v konečném součtu hodně chybět..

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist