Strijbos zůstává u Suzuki, Van Horebeek u Yamahy

S vrcholící motokrosovou sezónou začíná v zákulisí mistrovství světa i tradiční kolotoč podpisů nových smluv. Tým Rockstar Energy Suzuki World MXGP si na další dva roky zajistil služby Belgičana Kevina Strijbose, továrna Yamaha zase prodloužila o rok smlouvu jinému Belgičanovi Jeremy Van Horebeekovi!

V Čechách a na Moravě velmi známý a populární jezdec Kevin Strijbos se o prodloužení smlouvy u továrního týmu Suzuki zasloužil především zlepšenými výsledky v posledních závodech, předtím to trápilo vleklé zranění ruky. Devětadvacetiletého Belgičana nyní o tomto víkendu čeká domácí Velká cena na písku v Lommelu a se smlouvou v kapse může jet úplně bez starostí. Strijbos strávil nejlepší léta své dosavadní kariéry právě se značkou Suzuki, od roku 2002 na stopětadvacítce, o rok později už sedlal stroj RM250 a hned v roce 2004 následoval přestup do královské třídy MXGP. A svůj talent okamžitě prodal, když se jako nováček dvakrát probojoval na pódium (Itálie a Benelux). Strijbos závodil na Suzuki v mistrovství světa až do roku 2007, vrátil se pak v roce 2013. V loňském roce skončil třetí v konečném hodnocení světového šampionátu třídy MXGP, letos má na svém kontě už tři pódia.

Strijbos byl před týdnem v západočeském Lokti celkově čtvrtý a do Lommelu přijíždí jako desátý muž pořadí mistrovství světa, protože musel pět velkých cen kvůli zranění, operaci a léčení vynechat „Zůstávám s týmem a skupinou lidí, se kterou jsem vyrůstal. Všechno funguje skvěle, kluci pracují tvrdě a hlavně mě znají. Vědí moc dobře, co pro svou jízdu potřebuji. Do Lommelu se moc těším, v hlubokém písku jsem dobrý. Bylo by skvělé, kdybych doma v Belgii mohl vystoupat na stupně vítězů, které mi v Lokti tak těsně unikly," uvedl Strijbos, který je u Suzuki neoficiální dvojkou za dvojnásobným vicemistrem světa Belgičanem Clementem Desallem.

Yamaze se letos v motokrosovém mistrovství světa až nezvykle daří. Francouzský nováček ve třídě MXGP Romain Febvre si jede při zdravotních výpadcích hlavních favoritů pro titul a ve dvěstěpadesátkách se dere dopředu Švýcar Valentin Guillod. Společnost Yamaha Motor Europe, která všechny týmy japonské fabriky zastřešuje, si už proto dopředu pojistila služby svého dua ve třídě MXGP na další roky. Už dříve podepsala dvouleté prodloužení kontraktu s Febvrem, teď přidal svůj podpis pod jednoletou smlouvu i jeho týmový kolega Belgičan Jeremy van Horebeek. Pětadvacetiletý jezdec, který vloni získal titul vicemistra světa za Antoniem Cairolim a vyhrál v Lokti, letos nemá kvůli poraněné noze tak oslnivou sezonu a zatím je v pořadí mistrovství světa osmý. Modrobílé barvy týmu Yamaha Yamalube Factory Racing bude tedy hájit také v příští sezóně, Yamaha tak bude v roce 2016 disponovat asi nejvyrovnanějším obsazením, navíc oba jezdci jsou narozdíl od konkurence velmi mladí a mají před sebou celou budoucnost. 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist