Strijbos v Lokti místo Ramona

Po těžkém pádu Steva Ramona minulou sobotu při Grand Prix Belgie v Lommelu při kvalifikačním závodě musí zkušený Belgičan zbytek sezóny vynechat a počínaje naší Grand Prix ho tak nahradí jeho krajan Kevin Strijbos.

Ve třetím kole kvalifikačního závodu kubatury MX1 v belgickém Lommelu spadl Belgičan Steve Ramon tak nešťastně, že se udeřil hlavou přímo do písku a zůstal ležet bezhybně na trati. Kvalifikace byla ve třetím kole přerušena a Ramon hospitalizován. Ze začátku se nemohl tovární jezdec Suzuki vůbec pohnout a bylo u něho podezření na poranění páteře. Později však začal cítit brnění v prstech a v neděli ráno přišla konečně z nemocnice dobrá zpráva, Ramonovi nehrozí žádné ochrnutí a nemá ani žádné zlomeniny. Jedná se u něho o poranění nervů, které si samozřejmě vyžádá nezbytnou dobu léčení. 
Ovšem přesto bude muset tovární tým Suzuki až do konce sezóny zapomenout na svého stabilního jezdce Steva Ramona a místo něho pojede Kevin Strijbos. Bývalý tovární motokrosař této značky tak bude od 12. z 15. letošnch závodů týmovým kolegou Clementa  Desalleho na motocyklu RM-Z450. 

Strijbos trénoval na svém staronovém motocyklu už v úterý doma v Belgii a říkal: "Je to pro mě obrovská příležitost. Měl jsem v této sezóně několik hodně špatných závodních víkendů a k tomu ještě několik jiných dalších problémů a tato fantastická šance mně dává možnost dokázat, co opravdu umím."

Kevin Strijbos je aktuálně na 13. místě tabulky šampionátu MX1 se ziskem 176 bodů, kdy nejlépe dojel jako čtvrtý v první americké jízdě, ovšem za poslední tři víkendy nasbíral pouhých 15 bodů a dokázal také vyhrát Holeshot.
"Byl jsem už ve workshopu v Lommelu a všechno je jako dříve. Nic se nezměnilo a já se cítím jako doma. Doufám, že svým výkonem splatím důvěru svého nového týmu a to už o tomto víkendu", řekl dále 25-letý motokrosař.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist