Simpson a Tonus budou jezdit Yamahy

Nejlepší skotský motokrosař současnosti, specialista na písek a jiné těžké terény Shaun Simpson se stal poslední akvizicí Yamahy v mistrovství světa třídy MXGP. V nizozemském týmu Wilvo mu bude dělat parťáka navrátilec ze zámoří, Švýcar Arnaud Tinus.

Oba jezdci podepsali smlouvy na dva roky a na tratích Velkých cen se budou prohánět v sedle motocyklů Yamaha YZ450F. Osmadvacetiletý Shaun Simpson má na svém kontě tři tituly v nabitém britském mistráku a třikrát triumfoval v závodech Grand Prix. Letos jezdil na KTM, vyhrál první jízdu na Velké ceně Nizozemska v Assenu, v konečném hodnocení mistrovsví světa MXGP obsadil desáté místo a ještě se stačil oženit se svou dlouholetou přítelkyní Rachel. „Na Yamaze jsem závodil ještě v roce 2013 a nikdy jsem od ní nechtěl odejít, ale osud asi tak chtěl. Na nové mašině jsem ještě neseděl, teprve mě čekají první testy s týmem v Nizozemsku. Majitel stáje Louis Vosters to myslí s motokrosem vážně, máme k tomu sportu stejný vztah,“ uvedl Simpson, kterého si fanoušci vždy spojují se startovním číslem 24.

Pětadvacetiletý Arnaud Tonus patřil před několik lety k nejlepším jezdcům mistrovství světa dvěstěpadesátek a málem sahal po titulu, než přišly pády a zranění. Pak se odstěhoval do zámoří, kde zkoušel své štěstí v superkrosech a venkovních krosech šampionátu AMA. Skoro celou svou dosavadní kariéru má spojenou se stroji Kawasaki. S Yamahou se poprvé představí na superkrosu ve švýcarské Ženevě. Yamaha také představila svůj nový tým pro mistrovství Evropy třídy MX2. Spojením stájí DP19 a SDM Corse vznikl nový subjekt ASTES4-TESAR Yamaha SDM Corse MX Team, který se představí v evropském šampionátu UEM 250 ccm. Za jezdce byli vybráni talentovaní Francouz Maxime Renaux, Lotyš Karlis Sabulis a Nizozemec Roan Van de Moosdijk, kteří většinou přišli ze stopětadvacítek. Budou závodit pod vedením šéfa týmu Fabia Tognelly a manažera, bývalého mistra světa třídy MX1, dnes dvaatřicetiletého Davida Philippaertse.

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist