Seewer přestoupil k Yamaze do třídy MXGP

Motokrosový tým Wilvo Yamaha posiluje své řady. Ke svým stávajícím jezdcům Arnaudu Tonusovi (Švýcarsko) a Shaunu Simpsonovi (Velká Británie) ulovil pro příští dvě sezony loňského i letošního vicemistra světa dvěstěpadesátek Jeremy Seewera.

Třiadvacetiletý Švýcar Seewer strávil celou dosavadní kariéru u Suzuki, poslední roky u továrního týmu v mistrovství světa třídy MX2. Je považován za velký talent s obrovským potencionálem, a tak o jeho služby byl v rámci jeho povinného přestupu (kvůli věkovému limitu) do třídy MXGP velký zájem. Bitvu o něj vyhrála Yamaha, ale protože už má v hlavním týmu hvězdné duo Romain Febvre (Francie) – Jeremy Van Horebeek (Belgie) upsala Seewera do stáje Wilco, která rovněž těží s velké tovární podpory evropského zastoupení Yamahy. Seewer pojede samozřejmě model Yamaha YZ450F, na kterém nyní usilovně trénuje ve Francii. A přiznává, že když jezdil celou kariéru na Suzuki, přizpůsobení novému motocyklu není zrovna jednoduché.

Seewer odjel v mistrovství světa třídy MX2 celkem čtyři sezony. Už během té první v roce 2014 jako nováček skončil celkově desátý. O rok později vybojoval páté místo. Následovaly dva tituly vicemistra světa, když v roce 2016 podlehl jen Nizozemci Jeffrey Herlingsovi a letos Lotyši Paulsu Jonasssovi. Oba jsou shodou okolností továrními jezdci týmu Red Bull KTM Racing. "Než jsme odjeli na zimní přípravu, objel jsem si na Yamaze pár zkušebních kol v Nizozemsku. Byl to motocykl ze světa po Arnaudu Tonusovi bez jakýchkoli úprav. I s jeho nastavením řídítek. Bylo to takové legrační, ale stejně jsem hned ucítil, jak je Yamaha skvělý stroj. Arnaud slíbil, že si mně vezme přes zimu do parády," uvedl jezdec, používající startovní číslo 91.

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist