Řekli po motokrosové GP Kataru

Antonio Cairoli stále laboroval se zraněným kotníkem, Max Nagl věnoval své vítězství v první jízdě třídy MXGP svému šéfmechanikovi, Clement Desalle zklamal sám sebe. Přinášíme hlasy jezdců po prvním závodě motokrosového mistrovství světa v Kataru.

Vítěz GP Kataru ve třídě MXGP Francouz Gautier Paulin: „Mým letošním cílem je zajet dobrý výsledek v každé Velké ceně. Přes zimu udělal celý tým Monster Energy Kawasaki Racing neuvěřitelné penzum dřiny, takže vítězství hned v první Grand Prix je pro nás všechny velká odměna a povzbuzení do další práce. Za týden v Thajsku pojedu s červenou tabulkou vedoucího jezdce, ale samozřejmě důležitější bude, kdo tu tabulku poveze do posledního závodu sezony. Start do druhé jízdy jsem měl lepší než do té první. Dokonce jsem málem udělal holeshot, ale podstatnější bylo, že jsem celý závod dokázal absolvovat bez větších chyb. S první jízdou nejsem moc spokojený, proto jsme po ní udělali několik změn na motocyklu. A to byla cesta správným směrem. Do Thajska se těším, vloni se mi to tam moc líbilo.“
Kupodivu nespokojený vítěz třídy MX2, tovární jezdec KTM Nizozemec Jeffrey Herlings: „Pořád mám problémy se svými starty, ale pracuju na tom. Musím je zlepšit. Tento večer jsem se svým výkonem nebyl moc spokojený. Ale vše, co mohu udělat, je jít dát a zlepšit se v Thajsku."
Vítěz první jízdy a celkově druhý v MXGP Němec Max Nagl (Honda): „Posledního vítězství jsem si užil už hodně dávno, takže z té první jízdy jsem velmi šťastný. Měl jsem dobrý start a podařilo se mi brzy dostat dopředu. Vydržel jsem i fyzicky, až do posledního kola jsem necítil žádnou únavu. Jen jsem si držel své tempo. V závěru jsem si musel pohlídat Cairoliho. Věděl jsem, že do koncovky dá všechno, co je v jeho silách. Vítězství daruju svému šéfmechanikovi Rogerovi a celému týmu. Byl to ten nejlepší možný způsob, jak začít sezonu. Motorka fungovala celý víkend perfektně, po každé jízdě jsme udělali jenom drobné změny kvůli doladění.“
Obhájce titulu Ital Antonio Cairoli (KTM), v Kataru celkově třetí v MXGP : „Bolela mne noha zraněná v italském mistráku, ale jinak to nebylo tak špatné. Ještě minulý týden jsem vůbec nemohl chodit a bál jsem se, že budu muset Katar vynechat. Velký problém byl, že jsem se tou nohou nemohl dotýkat země, takže jsem v pátek trochu změnil svůj jezdecký styl. V kvalifikaci jsem navíc upadl a Boog mne trefil do kotníku, to vám také na pohodě zrovna nepřidá. V sobotu už jsem s tou nohou vycházel lépe a mohl jsem se o ní během jízdy i trochu opřít. Myslím, že jsem tady zajel dvě dobré jízdy a protože jsem nebyl v dobrém zdravotním stavu, jsem z toho zisku bodů šťastný. Vím, že se budu pořád zlepšovat. Když ne hned v Thajsku, tak určitě v Brazílii."
Belgičan Clement Desalle (Suzuki), 9-6 v MXGP: „No, pro mne to nebyla vůbec dobrá GP. Bylo to složité. V páteční kvalifikaci jsem zajel dobré časy, ale do kvalifikačního závodu jsem pokazil start a to samé se mi přihodilo i v první sobotní jízdě. Na této trati nebylo tak snadné předjíždět, v tom se ten okruh od loňska zhoršil. Na několika místech to také bylo dost vymleté a já se tam necítil pohodlně a jistě. Ztratil jsem tam hodně pozic. Udělal jsem, co se dalo, ale jsem zklamaný ze svých chyb. Ve druhé jízdě jsem se jen snažil dojet co nejlépe a šesté místo to docela splnilo. Vracím se do hry po velkém zranění a budu asi potřebovat ještě dost času, abych byl 100procentě připravený znovu vyhrávat. Ale dělám na tom."
Belgičan Kevin Strijbos (Suzuki), majitel pole position MXGP, v závodě 7-8: "Říkal jsem, že mám pro tuto sezonu pod sebou tu nejlepší možnou motorku a myslel jsem to vážně. Motor je silný a to hodně pomáhá při startech. Ale já jsem toho dnes nedokázal využít, dělal jsem chyby. A z nich vyplynulo, že jsem byl rád, když jsem se udržel jezdce, kterého jsme měl právě před sebou. Ještě nad svou jízdu zapracuju a v Thajsku budu mít prostor pro zlepšení. Musím vycházet z katarského kvalifikačního závodu, v něm se mi všechno dařilo."
Francouz Dylan Ferrandis (Kawasaki), vítěz 1. jízdy MX2 a celkově druhý: "S výsledkem té druhé jízdy jsem velmi nespokojený. Na brýle se mi nalepilo bláto a měl jsem problémy s viděním. Několik pozic jsem tak ztratil a to mě možná stále celkové vítězství ve Velké ceně Kataru. Moc se mi zato líbilo posledních pár kol první jízdy. Souboj s Jeffreym Herlingsem byl velmi intenzívní. Byl mi v patách a jeho útoky mne stresovaly, ale mně se ho podařilo za sebou udržet. To mi dodalo hodně sebevědomí, takže teď věřím, že ho budu porážet častěji." 

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist