První nominace na MXoN v Assenu

Nezadržiteně se blíží vyvrcholení motokrosové sezony – MxoN 2019, který se tentokrát pojede  v termínu 28. a 29. září na uměle vytvořené písčité trati na cílové rovince nizozemského silničářského okruhu Assen. Motokros národů opět přitáhne nejlepší jezdce planety, ale je jisté, že budou chybět oba poslední mistři světa ve třídě MXGP.

Jak Ital Antonio Cairoli, tak Nizozemec Jefrey Herlings (oba Red Bull KTM Factory Racing), kvůli zraněním ukončili předčasně letošní sezonu a budou tak svým národním reprezentacím chybět. Ačkoli Herlings svůj start ještě zcela nevyloučil, jeho lékaři jsou ostře proti. Přesto se má náročné nizozemské publikum na co těšit. Spousta týmů už nominovala, takže s pojďme podívat, kdo bude letos ve hře. Belgická sestava, vedená manažerem Johanem Boonenem, se představí ve složení Jeremy van Horebeek (Honda – MXGP), Jago Geerts (Yamaha - MX2) a veterán Kevin Strijbos (Yamaha - OPEN). „Na MXoN se vážně moc těšíme. Zejména, když se pojede v Assenu. Všichni milujeme ježdění v písku. Pokusíme se vybojovat pódium,“ sdělil Jago Geerts, velká hvězda letošních dvěstěpadesátek, v průběžném pořadí mistrovství světa zatím čtvrtý. Bude to jeho druhý start na MXoN, poprvé startoval vloni v USA a pomohl Belgii k šestému místu. Slabinou týmu by mohl být Strijbos, který toho letos moc nenajezdil a v pořadí MS třídy MXGP mu patří až 21. příčka. Ale jeho obrovské zkušenosti se týmu mohou hodit.

Obhajovat titul z loňska bude Francie. Šéf tamní motocyklové federace Jacques Bolle už také oznámil sestavu, který by ráda získala prestižní Chamberlain Trophy už posedmé. Kapitánem družstva galského kohouta bude pochopitelně zkušený mazák Gautier Paulin (Monster Energy Wilvo Yamaha – MXGP). Tom Vialle (Red Bull KTM Factory Racing) dostal příležitost ve třídě MX2 poté, co zazářil ve své premiérové sezóně ve světovém šampionátu téže třídy. Ve třídě OPEN bude závodit Romain Febvre (Monster Energy Yamaha Factory Racing), mistr světa třídy MXGP z roku 2015. Vloni jeli Motokros národů v USA spolu s Paulinem Dylan Ferrandis a Jordi Tixier.

Mezi favority letos bude určitě patřit Švýcarsko. Jejich tým byl oficiálně představen v mediálním centru v belgickém Lommelu během poslední Velké ceny, kde se divákům a novinářům na pódiu předvedli týmový manažer Daniel Zollinger, druhý muž tabulky MS třídy MXGP Jeremy Seewer (Monster Energy Yamaha Factory Racing – MXGP), čtvrtý muž tabulky MS třídy MXGP Arnaud Tonus (Monster Energy Wilvo Yamaha – OPEN) a Valentin Guillod (Honda), který by měl jet dvěstěpadesátky. Pokud se Guillod neuzdraví ze svého zranění, jsou připravení náhradníci v podobě mladých talentovaných jezdců Mika Gwedera a Lorise Freidiga. Švýcaři vloni na Motokrosu národů zcela vyhořeli, letos ale mohou myslet i na příčky nejvyšší. Další týmy si představíme příště.

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist