Pozvánka do Lokte nad Ohří

Tak se sešel rok s rokem a opět se dočkáme světového vrcholného motokrosu na našem území. Ano, v Holicích se už letos na světové úrovni jelo, ale byly to MX3 a ty nejsou na takové úrovni jako MX2 a MX1.

Kapitoly článku

Tyto závody proběhnou už téměř tradičně v motokrosovém areálu Loketské serpentiny v Lokti nad Ohří. Kdo zde v minulosti byl, tak ví, že zde závody probíhají na vysoké úrovni. Nijak jinak tomu jistě nebude ani letos a to se navíc můžeme těšit na Mistrovství světa motokrosu žen a vložený závod dvoutaktních strojů UEM EMX 125. Takže víkend v Lokti bude hodně našlapaný. Aby se vše vůbec stihlo, tak jeden závod žen a jeden závod dvoutaktů proběhne již v sobotu.

A co Češi?

Ve všech kategoriích budeme mít své zástupce. Dle startovní listiny by měli jet:
MX2 – Martin Michek
MX1 – Michal Kadleček, František Smola, Filip Neugebauer
EMX 125 – Jan Kučera, Roman Hanusek, Lukáš Komprda
MX Women – Jana Bártová, Barbora Laňková, Marika Mlýnková a Kristýna Furbacherová
Jen tak letmo jsem se zeptal Jany, Barbory a Kristýny na jejich cíle v tomto závodě a kolik mají natrénováno na loketské trati. Všechny by chtěly urvat nějaký ten světový bod, ale konkurence je obrovská. Téměř do patnáctého místa jde o továrnami podporované dívky.
Jana Bártová má nejvíce zkušeností ze světového motokrosu a v Lokti byla trénovat v červnu. Ostatní dívky zde byly pouze jednou a to loni, kdy zde probíhal jeden závod ze seriálu domácího mistrovství ČR. Barbora Laňková má také už nějakou zkušenost ze světa, ale poslední dobou ji trápí poraněné koleno /natržený vaz/.


Časový harmonogram


Galerie z minulého roku

Informace o redaktorovi

Radek Lavička - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist