Potlučený Desalle neví, zda ve Finsku nastoupí

Velká cena Finska, třináctý podnik letošního motokrosového mistrovství světa, přinášela před víkendem dva otazníky. Jeden se zdá být vyřešený: po záplavách deště má do Skandinávie přijít slunce a 20stupňové teploty. Druhou hádankou je start dvojnásobného vicemistra světa Clementa Desalla.

Známý motokrosový smolař Clement Desalle měl v poslední době k radosti své a svého týmu Rockstar Energy Suzuki skvělou formu a parádně stahoval náskok úřadujícího mistra světa Itala Antonia Cairoliho (KTM) v čele mistrovství světa třídy MXGP. Až přišla minulý víkend Velká cena Švédska v Uddevalle. Respektive druhá jízda třídy MXGP. V té první dojel z pole position Belgičan čtvrtý a na start další jízdy šel pekelně soustředěný, aby zůstal ve hře o vítězství v celé Grand Prix. Jenže hned ve druhé zatáčce po startu mu do zadního kola najel jeho krajan a kolega z týmu Kevin Strijbos, Desalle ošklivě havaroval a navíc ho přejelo několik dalších jezdců. Jezdec zůstal otřesený a v bolestech na trati ležet a až později ho převezli do nemocnice. Tam k překvapení všech lékaři konstatovali, že Desalle vlastně neutrpěl žádné vážné zranění. Má „jenom“ velké pohmožděniny a odřeniny na celém těle od drápáků motorek, které ho přejely, a silně namožená záda.
Zda bude Desalle tento víkend startovat na trati v Hyvinkää, se zřejmě rozhodne až v sobotu, těsně před startem volných tréninků. Vítěz čtyř letošních Grand Prix si stále není jistý, jestli do 13. ze 17 závodů letošního seriálu FIM Motocross World Championship, nastoupí. A také lékaři se zdráhají dát mu zelenou. „Zotavuju se strašně pomalu. Při tom bláznivém pádu jsem sice neutrpěl žádné zlomeniny, ani vnitřní zranění, ale bolí mne celé tělo a jsem pod práškama. Pořád nevím, zda budu moci jet. Ta trať je jen kousek od Helsinek, takže pokud to jen trochu půjde, mohu být za kratičký čas v depu,“ uvedl Desalle, který se po nešťastném Švédsku propadl až na třetí místo v tabulce MS za svého krajana Jeremy Van Horebeeka na Yamaze. 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist