Potisek střídá u tovární Yamahy Frossarda

Není většího smolaře posledních měsíců ve světě motokrosu než francouzský jezdec továrního týmu Yamaha Monster Energy Steven Frossard. Po sérii zranění se na chvíli nadějně vrátil do kolotoče seriálu MX1, ale teď je zase out. V nadcházející Velké ceně Německa ho v sedle YZ450F nahradí jeho krajan Milko Potisek.

Vicemistr světa z roku 2011 Steven Frossard, který patřil před sezonou mezi širší pole kandidátů na boj o titul prestižní třídy MX1, se opět musel podrobit operaci své chronicky zraněné levé nohy. Kvůli tomu bude chybět tento víkend na startu německé Grand Prix, která se netypicky nejede ve slavném areálu Teutschental, ale na trati, která je součástí silničářského okruhu Lausitzring blízko polských hranic. Na tisíc náklaďáků tam navezlo 20 tisíc kubíků zeminy a očekává se, že třináctý ze 17 závodů mistrovství světa přitáhne velké množství diváků. Roli týmové jedničky u Yamaha Monster Energy převezme v Německu neustále se lepšící nováček třídy MX1 Belgičan Joel Roelants a být dvojkou v továrním týmu si vyzkouší talentovaný Francouz, ze svého působení v České republice i našim fanouškům dobře známý Milko Potisek. 
Třiadvacetletý jezdec zaujal šéfy Yamahy umístěním v první desítce v italské Maggioře. Letošní sezonu absolvuje mistrovství světa na v barvách týmu 2B Yamaha a údajně nebyl problém ho pro jeden závod pro Yamaha Monster Energy uvolnit. Potisek letos také vedl průběžnou klasifikaci jezdecky nabitého francouzského šampionátu MX1 a je známý i z plážových závodů, když na proslulém Enduropale Le Touquet letos obsadil druhé místo. Frossard si další zranění  způsobil pádem během nedávné Velké ceny Finska. Má už za sebou operaci dvou kostí v chodidle a bude muset určitou dobu rehabilitovat. Do seriálu mistrovství světa se má vrátit až příští měsíc při Grand Prix Velké Británie. Frossard si také možná dělal naděje, že bude nominovaný do týmu Francie na letošní Motokros národů, ale v nabitém týmu galského kohouta šanci nedostal. Francouzská motocyklová federace pro závod 2013 Monster Energy FIM Motocross of Nations vybrala Gautiera Paulina (MX1), Jordi Tixiera (MX2) a Christophe Charliera (Open). Motokros národů se uskuteční 29. září v Teutschenthalu, a právě proto byla německé Grand Prix letos přesunuta na Lausitzring.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist