Plány CLS Kawasaki pro rok 2014

Motokrosový tým CLS Kawasaki Monster Energy Pro Circuit sbírá jeden úspěch za druhým, ale to majitelům nestačí. Pro příští ročník mistrovství světa tříd MX1 a MX2 vytvořili jakýsi supertým se čtyřmi jezdci. Hlavní hvězdou i nadále zůstává Brit Tommy Searle, nejlepší nováček třídy MX1, který před posledním závodem seriálu drží celkově šestou pozici.

Stáj CLS Kawasaki Monster Energy Pro Circuit patřila v posledním letech k ozdobám paddocku Velkých cen. Vítězství a podia pro ni sbírali takoví jezdci jako jsou Francouz Steven Frossard, Belgičan Joel Roelants, Francouz Christophe Pourcel nebo Brit Tommy Searle. Současná britská jednička Searle udělal vloni titul vicemistra světa ve třídě MX2 a hned přešel do prestižní MX1. Ve třídě MX2 měli zelení letos smůlu, když hned zkraje ztratili kvůli zranění leadera týmu Švýcara Arnauda Tonuse. Ten si už v Kataru obnovil složitou zlomeninu pravé nohy. Vše jim ale vynahradil další nováček Ital Alessandro Lupino, který už vybojoval dvě podia. A pro příští sezonu přibírá tým do party ještě velkého francouzského talenta Dylana Ferrandise, který dosud působil v dalším Kawasaki týmu Rockstar Bud Racing. Mladý Francouz (na spodním snímku) je zatím v průběžném hodnocení třídy MX2 letos desátý (hned za Lupinem), ale zaujal dvěmi druhými místy během červnové domácí Grand Prix. Tonus vynechal téměř celou sezonu. Do závodění se vrátil až během nedávné Velké ceny Británie, kde získal 13 bodů. Také vedení fabriky Kawasaki dalo jasně najevo, že to s CLS myslí vážně, když tento tým potvrdili jako oficiální tovární pro třídu MX2 pro rok 2014.
Hlavním úkolem týmu CLS Kawasaki Monster Energy Pro Circuit ale bude samozřejmě další pokračování Tommyho Searla ve třídě MX1. „Letos jsme se při práci s Tommym hodně poučili a naučili. Jak on, tak my jako tým. Pro příští rok máme navíc slíbenou ještě větší podporu od firmy Kawasaki Heavy Industries. Týmy v obou třídách budou mít zcela oddělenou strukturu. Ten ve třídě MX2 povede manažer Harrie Van Hout a MX1 bude patřit Harry Noltemu. Oba manažeři si udrželi celé své technické týmy, včetně práci dddaných mechaniků,“ uvedl majitel týmu Jean Jacques Luisetti a dodal: „Jsem vůbec šťastný, že budeme i příští rok pracovat se stejnými lidmi a navíc můžeme v týmu přivítat Dylana Ferrandise. Tento slibný kluk už prošel celým systémem Kawasaki a jsou o něm jenom ty nejlepší reference. Měl jsem velké obavy o zdraví Arnauda Tonuse, ale od té doby, co mu z nohy vytáhli šrouby, tři měsíce trénoval a vrátil se v Británii ve velké pohodě. Alessandro Lupino roste každým rokem, letos se mu hodně zvýšilo sebevědomí. Nechci přehánět, ale s těmi třemim kluky můžeme příští rok klidně obsadit první tři místa v serálu mistrovství světa MX2. Ve třídě MX1 chceme s Tommym mezi tři nejlepší. Letos jsme chtěli do Top 5 a jsme tomu blízko. Tommy ztrácí na Gautiera Paulina, který je pátý, jen čtyři body. Je mu teprve 24 let a díky svému pověstnému závodnickému duchu na celkovou bednu rozhodně bude mít.“ 

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist