Paulin zůstává u Kawasaki, kolegou mu bude Van Horebeek

Kawasaki Racing Team má ohledně příští sezony jasno. Pro motokrosové mistrovství světa třídy MX1 znovu podepsalo a hned na dva roky Francouze Gautiera Paulina a po jeho boku bude nově jezdit Belgičan Jeremy Van Horebeek. Ten se do „zeleného“ vlastně vrací, protože barvy Kawasaki už kdysi úspěšně hájil v nižší třídě MX2.

V oficiálním týmu Kawasaki tak už nezbude místo pro dalšího Francouze Xaviera Booga, sedmého muže konečného pořadí letošního seriálu mistrovství světa MX1. Gautier Paulin na tom byl mnohem lépe, hned ve své premiérové sezoně v nejprestižnější kategorii celkově skončil třetí a připsal si triumf v bulharské Grand Prix. Thierry Chizat Suzzoni, který tým vlastní od roku 2009, byl s Paulinem (na menším snímku vpravo) velmi spokojený a už od poloviny sezony dával najevo, že získat Francouzův podpis je jeho prioritou. „Nejprve bych chtěl poděkovat Xavieru Boogovi, který s námi byl poslední tři sezony. Vybojoval dva francouzské tituly a každý rok skončil v mistrovství světa do první sedmičky. Udělal pro nás strašně moc, hlavně co se týká testování motocyklu. Příští rok budeme pokračovat v práci s Gautierem Paulinem. On je totálně motivovaný závodník, který si jde za svým. Chce se brzy stát nejlepším motokrosařem světa. Má lidské a závodnické kvality, aby to dokázal. Jeho novým kolegou bude Jeremy Van Horebeek, který má neskuteční fyzické přednosti a v MS MX2 udělal moc dobré výsledky. Já ale věřím, že jeho jezdeckému stylu bude ještě víc vyhovovat třída MX1. Líbí se mi na něm, že je silný a vyrovnaný na všech tratích šampionátu a koneckonců na Kawasaki už závodil v roce 2010,“ uvedl Thierry Chizat Suzzoni. 
Jeremy Van Horebeek (horní snímek), letos třetí celkově ve třídě MX2, ale na stroji značky KTM, dodal, že měl spoustu nabídek z jiných stájí, ale jednání s Kawasaki bylo nejrychlejší a nabídka nejvstřícnější. „Oni věří v můj potencionál a to rozhodlo. Příští sezona bude pro mne hodně těžká. MX1 pojedu poprvé. V této třídě je spousta špičkových závodníků a musím počkat, kam se mezi ně ve výsledcích zařadím. Vím ale, že čtyřistapadesátka Kawasaki patří k nejlepším strojům v šampionátu a já si na ní brzy splním svůj sen – být do pětky v MS MX1,“ uvedl talentovaný Belgičan. 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist