Ohlasy po Velké ceně Německa

Grand Prix Německa na historické a vloni přebudované trati v Teutschenthalu vždy patří k vyvrcholením motokrosové sezony. Co řekli hlavní aktéři po jedenáctém závodu mistrovství světa tříd MX2 a MXGP, se dovíte v následujícím článku.

Vítěz třídy MXGP Belgičan Clement Desalle (Suzuki): “Minulý týden v Itálii jsem neměl právě nejlepší víkend a také jsem se tam trochu zranil. Ale tady to byl o hodně lepší. Celý týden jsem neseděl na motorce. protože mne pekelně bolelo zápěstí, ale hned během volných tréninků jsem se začal pořádně rozehřívat. Měl jsem tady výborné starty a to bylo důležité. Max Nagl byl v první jízdě velmi silný a udělal si maličký náskok. Ten jsem sice zlikvidoval, ale stejně jsem nemohl najít místečko na trati k jeho předjetí. Ve druhé jízdě jsem se totálně soustředil na moment startu a chtěl jsem jet na vítězství v celé Grand Prix. Tím, že jsem šel hned do čela, jsem se už mohl čistě soustředit jen na svou jízdu a neohlížel jsem se za sebe snad deset minut. Pak jsem mohl trochu zvolnit. Tady je hodně speciální trať, někdy je tu dobrý grip a někdy zase ne. Teď mám na Cairoliho ztrátu jen 15 bodů. To jsou body za jednu vítěznou jízdu a takových jízd ještě máme před sebou hodně.”
Německý jezdec Hondy Max Nagl, vracející se po dvouměsíčním zranění, vítěz první jízdy MXGP a sedmý v druhé: „Myslím, že nikdo, včetně mne, nepředpokládal, že tady budu na bedně. V první jízdě jsem měl opravdu dobrý start, snažil jsme se jet dost rychle, ale přitom důsledně bez chyb .Když jsem za sebou uviděl Clementa Desalla, ještě jsem přidal, i když už jsem byl strašně unavený. Ale moc jsem chtěl vyhrát, hlavně před svým publikem, tak jsem ze sebe vyždímal poslední zbytky sil. A ty mi potom chyběly v druhé jízdě. Říkal jsem si, že tím vítězstvím už mám splněno, ale nakonec mi to samozřejmě nedalo. Start už nebyl tak dobrý, což pro mne udělalo druhou jízdu ještě obtížnější. Nevěděl jsem, že jedu na celkové podium, až mi to někdo řekl za cílovou páskou.“
Belgičan Jeremy Van Horebeek (Yamaha), celkově třetí v MXGP: “Nebylo to vůbec jednoduché. Celý týden před touto Velkou cenou jsem byl nemocný a vůbec jsem netrénoval, abych to zvládl vyléčit se do německé GP. V sobotu jsem měl kupodivu ještě dost energie, ale v neděli mi pochyběly síly. Na startech jsem vždy zaváhal a pak jsem vždy musel sežrat plno kamení odletujícího od zadních kol jezdců přede mnou. Ačkoli máte na čelisti chránič, dost to bolí. To, že jsem nakonec zase dosáhl na podium, změnilo pochopitelně špatný víkend ve skvělý. Mám desáté podium v řadě a teď už je možné všechno – i konečně vyhrát.”
Suverénní vítěz MX2 Nizozemec Jeffrey Herlings (KTM): “Tato trať mi nikdy neseděla, ale tento víkend jsem ukázal všem, co ve mně skutečně je. Pořád jsem měl skvělou rychlost, na motorce jsem se cítil skvěle a věřím, že v takové pohodě dojedu i celou sezonu. Byl to nakonec výborný víkend. Vedl jsem pořád, v kvalifikaci a také v obou nedělních jízdách, vycházely mi starty, co víc si přát.”
Dvakrát druhý v MX2 Slovinec Tim Gajser (Honda): „Z obou jízd mám velkou radost. Scénář byl vždy stejný. Startoval jsem ze třetí brány, musel předjet skvěle startujícího Butrona a zkoušel pronásledovat Jeffreyho. Ale ten je pro všechny příliš rychlý. Dojel jsem dvakrát druhý, takže jsem šťastný. Ale také v sobotu jsem myslím jel výborně. Chtěl bych poděkovat celému týmu Hondy za tu neskutečně velkou dřinu, kterou po celý víkend předváděli. Trať byla v pohodě, možná před druhu jízdou ji příliš moc uhladili. Do Švédska jedu s tím, abych se vyvaroval chyb a zopakoval ten bodový zisk z Německa."
Tovární jezdec KTM ve třídě MX2, Francouz Jordi Tixier, v Německu třetí: „Prvních pár kol úvodní jízdy jsem se docela trápil a ve druhé jsem měl zase špatný start. Jel jsem snad okolo desátého místa a dalo mi spoustu práce dostat se alespoň na třetí pozici v cíli, která mi zaručovala bednu.
Vedoucí jezdec MS třídy MXGP Ital Antonio Cairoli (KTM), v Teutschenthalu pátý a čtvrtý: “V první jízdě bylo všechno OK a zažili jsme krásný souboj s van Horebeekem. Pak jsem najednou před startem druhé jízdy pocítil, že mi je hrozně špatně. Byl jsem rád, že jsem vůbec dokončil závod a získal alespoň nějaké body do šampionátu. Z toho mám pozitovní dojmy. Před druhou půlkou sezony ještě budu muset zapracovat na fyzičce.”

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist