Ohlasy po Velké ceně Indonésie

Tropický liják, téměř neprůjezdná trať, zrušené kvalifikace ï druhá jízda třídy MXGP. Takový byl druhý závod letošního seriálu motokrosového mistrovství světa. Co řekli po bahnité Grand Prix Indonésie nejlepší jezdci, se dozvíte v následujícím článku.

Vítěz třídy MXGP Skot Shaun Simpson (Wilvo Yamaha): "Fantastické, ale trochu drsné. Bylo fajn, že jsem měl slušný start. Nejel jsem zaváděcí kolo, takže jsem si nebyl úplně tratí jistý, ale náš týmový manažer Louis ji celou prošel a řekl mi, kde by mohly být dobré a výhodné stopy. Jeho radami jsem se pak přesně řídil. Od startu jsem odjel šestý nebo sedmý, hned jsem předjel dva kluky, a když jsem se dostal i přes pátého Tima Gajsera, věděl jsem, že mi to sedlo a mám na to jít do čela.”
Francouz Romain Febvre, tovární jezdec Yamahy, hluboko v poli poražených třídy MXGP: “Měl jsem trochu bolesti ve zraněném rameni, ale i tak se mi v Indonésii jezdilo docela dobře. Po holeshotu jsem ale udělal chybu a později jsem uvízl ve velké díře plné bahna a nemohl jsem se dostat ven.“

Druhý ve třídě MXGP Nizozemec Glenn Coldenhoff (Red Bull KTM Factory): „Byla to neskutečná jízda. Měl jsem super start. Za to musím poděkovat týmu, protože jsme přes noc hodně na motorce pracovali, hodně věcí změnili, a to pomohlo. Byl jsem štěstím bez sebe, že jsem se dostal do čela. Bylo tam jedno místo na trati, které bylo skoro neprůjezdné. Dostat se přes něj bylo klíčové a já do toho pokaždé vložil všechnu svou energii. Z druhého místa jsem velmi šťastný, musím za něj poděkovat týmu, který tady odvedl výbornou práci. Mám teď hodně sebedůvěry, věřím své motorce a těším se za 14 dní na Argentinu.”

Třetí ve třídě MXGP Belgičan Clement Desalle (Kawasaki): “To nebyly normální podmínky. Udělal jsem sice podium, ale nic víc k tomu ani nemohu říct. Bylo důležité dobře odstartovat, a pak jen přežít ten očistec kolo po kole až do cíle. Ta trať byla daleko za hranicí způsobilosti.”
Nizozemec Jeffrey Herlings (Red Bul KTM Factory), 17. místo ve třídě MXGP: “Byla to jedna velká ruleta. Někdo vyhrál a někdo prohrál. Bylo pro mne dost frustrující jet na šestém místě a uvíznout ve velké díře, ze které nebylo úniku.”
Úřadující mistr světa třídy MXGP Slovinec Tim Gajser (HRC Honda), 7. místo: “Abych byl úpřímný, s tím deštěm a bahnem to byl tak trochu zmatek. Že jsem v tom pekle získal alespoň nějaké body, považuju za velký úspěch."                                Vítěz třídy MX2 Švýcar Jeremy Seewer (Suzuki): "Je to moje vůbec první vítězná Grand Prix, tak si dokážete představit mou radost. Už se moc těším na další závody, věřím, že se už v tom příštím dokážu dostat do čela mistrovství světa." 

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist