Ohlasy po Velké ceně Francie

První letošní vítězství bývalého vicemistra světa Clementa Desalleho ve třídě MXGP a pokračující nadvláda Lotyše Paulse Jonasse ve dvěstěpadesátkách. To přinesla víkendová Velká cena Francie. Ohlasy nejlepších motokrosařů po devátém závodě mistrovství světa přináší následující článek.

Belgičan Clement Desalle (Kawasaki), s bilancí 4-1 vítěz třídy MXGP: „Jsem velmi spokojený s víkendem, i když neděle se z počátku nevyvíjela tak, jak jsem si představoval. Hlavně ta první jízda, kdy jsem z pole position dojel až čtvrtý. Ale ten neúspěch mě nakopl a dokázal jsem se ještě víc soustředit na druhou jízdu. Je super být zase na podiu, navíc na nejvyšším stupínku. Mám z toho dobrý pocit a celý tým to pořádně ocenil a oslavil. Mým dalším cílem je zůstat vyrovnaný, nedělat chyby a úspěchy se určitě dostaví.”

Francouz Gautier Paulin (Husqvarna), druhý ve třídě MXGP: "Jsem opravdu šťastný, že se mi podařilo před svými domácími fanoušky zajet na podium. Víkend pro celý náš tým nezačal moc pozitivně, ale pak jsme pořád zlepšování nastavení motorky, až bylo v neděli perfektní. Nemůžu dost svému týmu za tu tvrdou práci poděkovat. V první jízdě jsem neměl nejlepší start a měl jsem co dělat, abych vybojovat aspoň šesté místo. Ale zastoupil mě týmový kolega Max Nagl, který po holeshotu vyhrál. K tomu mu opožděně blahopřeju. Ani do druhé jízdy jsem neodstartoval nejlépe, ale zariskoval jsem a vybojoval druhé místo. Snad jsem všem ukázal, že vítězství ve Velké ceně mám už na dosah, chce to jen trochu štěstíčka. Ale jsem druhý v průběžném pořadí šampionátu, což je super, protože dobrý konečný výsledek je naším hlavním cílem.”

Ital Antonio Cairoli (KTM), třetí ve třídě MXGP: “Celkově jsem s francouzským víkendem spokojený, protože jsem navýšil svůj náskok v mistrovství světa. A pro to jsme tady přijeli. Ze své jízdy jsem ale trochu zklamaný, dost jsem se na trati trápil, i když jsem zaznamenal dva výborné starty." 

Lotyš Pauls Jonass (KTM), s bilancí 1-2 vítěz třídy MX2: “V první jízdě jsem udělal holeshot a hned ostatním ujel. Po pár kolech už jsem měl náskok  a moc jsem si to v čele užíval. Měl jsem to zkrátka pod kontrolou. Ve druhé jízdě byl zkrátka Benoit Paturel lepší a zaslouženě vyhrál. Vzhledem k vývoji šampionátu, kde jsem na prvním místě, je výsledek 1-2 skvělý. Motorka šlapala na 100 procent a já už se teď plně zaměřuju na příští Velkou cenu Ruska."

Francouz Benoit Paturel (Yamaha), druhý ve třídě MX2: “Byl to velký závod! V první jízdě jsem neměl tak úplně špatný start, jel jsem v první desítce a rychle se vypracoval na třetí místo. Myslím, že jsem jel dobře, chyběl mi jen kousek, abych se dostal přes Paulse Jonasse a Jeremy Seewera. A druhá jízda? Prostě fantazie! Získal jsem svůj první holeshot vůbec v závodě mistrovství světa a moc jsem si vedení na trati před svými fanoušky užíval. Celý víkend byl fantastický!”

Švýcar Jeremy Seewer (Suzuki), třetí ve třídě MX2: "Dva dobré závody, vysoké body do hodnocení mistrovství světa. Myslím, že jsem více méně udělal vše, co jsem měl. Byl bych moc rád, kdybych získal pár bodíků navíc. V první jízdě tomu zabránil fakt, že jsem udělal pár malých chybiček a nemohl kvůli tomu sjet Paulse Jonasse. Pak jsem se navíc dostal do tvrdého souboje s Benoitem Paturelem, šli jsme po sobě až do cíle. Se svou RM-Z250 jsem zaznamenal dobré starty a to je této trati nejdůležitější  Ve druhé jízdě jsem měl holeshot nadosah, ale Paturel mi ho na poslední chvíli zmařil, byl před svými fanoušky pořádně nabuzený.”

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Etien přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist