Ohlasy po Patagonia Grand Prix

Třetí podnik letošního motokrosového mistrovství světa v Argentině zcela patřil Slovinci Timu Gajserovi (HRC Honda) a Lotyši Paulsu Jonassovi (KTM Red Bull Factory). Ve svých třídách vyhráli na oblíbené trati na vulkanickém písku u andských jezer ve Villa La Angostura obě své jízdy. Ohlasy po Patagonia GP přinášíme v následujícím článku.

Tim Gajser: „Jsem šťastný, byl to perfektní víkend. Užíval jsem si výborné trati a vím, že jsem jel dobře. Pořadatelé udělali na dráze oproti loňsku nějaké malé změny, a ty mi sedly. Hodně se povzbuzovalo, moc dobře jsem slyšel ten řev, když jsem jel poslední kolo. Tato sezona pro mne nezačala nejšťastněji, ale já pořád doma ve Slovinsku tvrdě makám a příprava se vyplácí. Musím být víc vyrovnaný a posbírat co nejvíce podií, to je cesta k obhajobě titulu.“

Pauls Jonass: “Minulý závod v Indonésii byl pro mne katastrofou, měl jsem tam strašnou smůlu. Dnešním výsledkem 1-1 jsem všechno napravil. Měl jsem na motorce výborný pocit a dařily se mi starty. Nemusel jsem jet ani přes limit, abych dvakrát vyhrál. Nedělal jsem žádné chyby, což bylo před startem mým cílem. Doufám, že se další část sezony bude ubírat právě tímto směrem.”
Belgičan Jeremy Van Horebeek (Yamaha), celkově druhý ve třídě MXGP: “Po prvních dvou Velkých cenách jsme dali v týmu hlavy dohromady a udělali pár změn na motorce. Od té chvíle cítím, že je to ono a mám zase na to bojovat v každém závodě o prvenství. Musím smeknout klobouk před pořadateli, trať připravili opravdu fantastickou.“

Ital Antonio Cairoli (KTM), až sedmý ve třídě MXGP: "Mám za sebou velmi obtížný víkend. Třikrát jsem upadl a třikrát se probíjel zpět do Top 10 z konce startovního pole. Zdálo se mi, že je trať plná jezdců a špatně se předjíždí. Jsem zklamaný, protože kdybych nedělal chyby, mohl jsem tu myslím i vyhrát. Sezona je ale ještě dlouhá a budu mít spoustu příležitostí vrátit se do čela šampionátu."

Rus Jevgenij Bobryšev (HRC Honda), třetí ve třídě MXGP: "Od Indonésie jsem nemocný a nemohl jsem trénovat, ležel jsem v posteli. Kvůli tomu jsem vůbec neočekával, že bych tady mohl být tak vysoko. Místní trať je jedna z mých oblíbených a i to mi asi pomohlo na podium."

Belgičan Clement Desalle (Kawasaki), šestý ve třídě MXGP: "Mé problémy začaly už v kvalifikačním závodě. Hned po startu přede mnou někdo upadl a já neměl žádné místo k vyhnutí. Nespadl jsem, ale ztratil hodně času. V první jízdě jsem měl dobrý start, jezdil jsem třetí nebo čtvrtý a výsledné třetí místo jsem bral. Během přestávky se ale trať nějak změnila a už mi tak nevyhovovala. Ačkoli jsem odstartoval do druhé jízdy jako druhý, celý závod jsem se protrápil a byl jsem rád, když to cílem skončilo."

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist