Ohlasy po motokrosové Velké ceně Francie

Jak nejlepší tři jezdci v každé třídě glosovali víkendovou francouzskou Grand Prix na trati v Saint Jean d’Angély, desátý závod motokrosového mistrovství světa, se dovíte v následujícím článku.

Vítěz Velké ceny ve třídě MXGP Romain Febvre (Yamaha): „Domácím vítězstvím jsem nejlépe oslavil prodloužení smlouvy s Yamahou. Jsem opravdu šťastný. Rád bych Yamaze za toto vítězství poděkoval. Vyhrát domácí Grand Prix, zvlášť před svými fanoušky, je neskutečný pocit. Už od rána jsem tady v Saint Jean d’Angély z toho měl dobrý pocit, něco jsme ještě po warm upu na motorce udělali. Mechanici a inženýři si znovu prohlídli každou píď trati a tenhle triumf je naše společná práce.”

Druhý ve třídě MXGP Slovinec Tim Gajser (Honda): “No, bylo to dneska velké závodění s Romainem, jeli jsme opravdu nadoraz. Vítězství v první jízdě mne velmi potěšilo, protože bylo patřičně vydřené. Vedoucího Romaina jsem dohnal a nakonec i předjel. Jeli jsme pořád blatník na blatník a nebylo místo na žádnou chybičku. Ve druhé jízdě jsme měl lepší start a šel do čela, ale pak se začaly projevovat změny, které jsme na motorce udělali. A nebyly to změny k lepšímu. Zkrátka to nefungovalo. I tak jsem ale jel naplno skoro až do cíle, měl jsem nějaké problémy s jezdci o kolo zpět, které bylo na této trati dost obtížné předjet. Nakonec jsem se rozhodl trochu ubrat plyn a spokojil jsem s druhým místem. Nechtěl jsem riskovat zbytečný pád a zbytečnou ztrátu bodů. Někdy musíte jet více hlavou a myslet na budoucnost. Máme před sebou celou druhou polovinu sezony. Oba jsme s Romainem udělali ve Francii stejný počet bodů a já mu gratuluji k vítězství.”

Třetí ve třídě MXGP Rus Jevgenij Bobryšev (HRC Honda): „Z celého víkendu jse¨m šťastný – v sobotu jsem vyhrál kvalifikační závod a v neděli získal podium. Samotné jízdy byly pro mě nudné, protože jsem po chvilce zůstal na trati sám a neměl s kým bojovat. Chtěl bych pogratulovat Timovi a Romainovi, byli dneska skutečně o třídu rychlejší než my ostatní. Chvilku jsem se za nimi snažil držet ve druhé jízdě, ale oni mi prostě ujeli.”

Double ve třídě MX2 Nizozemec Jeffrey Herlings (KTM): "Mám desáté vítězství v řadě za sebou, ztratil jsem jen jednu jízdu, kdy jsem skončil druhý, takže spokojenost. Trať v Saint Jean d’Angély nepatří k mým oblíbeným, ale i tak se mi jelo, hlavně v první jízdě, dobře. Druhá jízda už z mé strany tak dobrá nebyla, ale mám na svém kontě vítězství v kvalifikačním závodě, dvě vítězné nedělní jízdy, takže své ohlédnutí za tímto víkendem hodnotím velmi kladně."

Druhý ve třídě MX2 Francouz Benoit Paturel (Yamaha): “Po Španělsku, kde jsem skončil také na podiu, jsem cítil, že jsme na dobré cestě. Doufám, že v takových výkonech a výsledcích budu pokračovat. Ze své jízdy tento víkend mám výborný pocit. Publikum tady bylo neskutečné. Ačkoli pocházím až z dalekého Lyonu, fandili mi, jako bych byl místmí kluk. To víte, Francie je Francie. Dneska jsem měl dobré starty a dobrý rytmus.  První jízdu jsem dokonce 25 minut vedl. Jsem z toho velmi šťastný a moc děkuji týmu Kamea za profesionální přístup."

Třetí ve třídě MX2 Švýcar Jeremy Seewer (Suzuki): "Jsem rád, že jsem se vrátil na podiová umístění. Dvakrát po sobě jsem na bedně chyběl kvůli vlastním chybám a pádům. Měl jsem také horší starty a trochu smůly. Ale to je součást motokrosu. Před Francií jsme starty tvrdě trénovali, což se mi tady hodně vyplatilo. Myslím, že jsme tady zažili skvělé závody. V první jízdě jsem se necítil na motorce moc dobře, ale skončil jsem alespoň třetí. Druhá jízda to byl jeden velký boj, jel jsem nadoraz a jen malá chybička mne odsunula z třetího na čtvrté místo.”

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist