Ohlasy po motokrosové GP Německa

32 500 diváků sledovalo víkendovou Velkou cenu Německa v Teutschenthalu, osmý závod motokrosového mistrovství světa. Trať pořádně zalily pátečné deště, ale v sobotu už nepršelo a promočený podklad pomalu vysychal. Domácí fanoušci se sice nedočkali úspěchu německé hvězdy Maxe Nagla (Husqvarna), ale I tak viděli krásné souboje. Třídu MXGP vyhrál italský veterán Antonio Cairoli (KTM). Ve dvěstěpadesátkách se dařilo Švýcaru Jeremy Seewerovi (Suzuki).

Antonio Cairoli (2-1): “Když vyhrajete závod, máte vždy jen ty nejlepší pocity. Vloni tady na trati byly vyjeté hluboké koleje a závod byl kvůli tomu mnohem pomalejší. Letos byla trať parádní. Byl jsem schopný jet naplno po celé obě jízdy a jsem šťastný, že jsem zrovna před tolika lidmi vyhrál svou jubilejní 80. Velkou cenu. Opravdu, na trati jsem měl velmi dobrý feeling. Už jsem tady pár skvělých závodů zažil, včetně Motokrosu národů. Je to velmi speciální místo a cítím se tady, jako bych jel doma v Itálii."

Nizozemec Jeffrey Herlings (KTM), druhé místo ve třídě MXGP s bilancí 1-2: "V posledních závodech jsem byl velmi konsistentní, to je pro mne nejdůležitější. Cítím, že ještě můžu v tomto ročníku mistrovství světa něco změnit, všechno je najednou možné. Nemluvím tady o tom, že bych myslel na světový titul, ale o zisku dalších podií v dalších závodech. Budu pořád dál makat, závody jsou rychlé a náročné a je třeba se pekelně soustředit."
Francouz Gautier Paulin (Husqvarna), třetí místo ve třídě MXGP s bilancí 3-3:: “Zisk dalšího pódia je skvělá odměna za náročnou práci pro mne a celý náš tým Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing. V první jízdě jsem neměl nejlepší start a musel jsem se těžce prodírat kupředu. Hodně jsem přitom riskoval. Po pár předjetích jsem se ocitl na třetím místě, ale Cairoli s Herlingsem už si v čele stačili vytvořit malý náskok, takže jsem s nimi už bojovat nemohl. Ve druhé jízdě jsem měl dobrý rytmus a zažil jsem několik pěkných soubojů s Herlingsem. Ztratil jsem několik cenných sekund kvůli jezdcům o kolo zpět, ale celkově jsem velmi šťastný ze své rychlosti a výkonu.”

Švýcar Jeremy Seewer (Suzuki), bilance 1-4 ve třídě MX2: “Po celý den jsem měl výborný pocit, že mi to tady půjde a že mi moje RM-Z250 umožní vyhrát. Měl jsem dobré starty a nedělal jsem takové chyby jako v minulých závodech. V první jízdě se mi podařilo dojet a předjet v čele Paulse Jonasse, ačkoli už měl pořádný náskok. Ve druhé jízdě jsem měl tvrdý souboj s Jorgem Pradou a dokonce jsem na chvilku skončil mimo trať. Tím jsem ztratil pár pozic. Naštěstí k bodovému vítězství v celé Grand Prix mi stačilo probojovat se zpátky na čtvrté místo.Tím, že Hunter skončil celkově druhý, byl triumf Suzuki v cíli ještě příjemnější. Pro celý tým je to velké povzbuzení do budoucna.”

Australan Hunter Lawrence (Suzuki), bilance 4-3 a druhé místo ve třídě MX2: “Je to neskutečný pocit, že jsme stáli na bedně vedle sebe oba tovární jezdci Suzuki. V obou jízdách jsem dosáhl na své zatím nejlepší výsledky a je to také mé první pódium v závodě mistrovství světa. Jsem strašně šťastný a už se nemůžu dočkat další Velké ceny. Konečně jsme dali v týmu Suzuki World všechny díly skládačky dohromady. Když jsem dojel do cíle druhé jízdy, neměl jsem ani ponětí, jak to bude bodově v hodnocení GP vypadat. Až ke mě a Jeremymu přiběhl manažer Harry Everts a řekl nám, že máme double, začali jsme skákat radostí. Je to pro nás všechny velmi speciální den.”

Lotyš Pauls Jonass (KTM), bilance 2-5 a třetí místo ve třídě MX2: “Udělal jsem dva holeshoty a první jízdu jsem dlouho vedl. Ale pak jsem vždy nějakým způsobem trochu ztratil sebevědomí, bál jsem se, že spadnu a přijdu o dobrý výsledek. A to přineslo chyby. Bojoval jsem s tím, jak se dalo. Ale Teutschenthal rozhodně nepatří mezi mé oblíbené tratě. Takže jsem nakonec rád, že to dopadlo takhle a v čele mistrovství světa jsem prakticky nic neztratil, jen pět bodů na Seewera.”

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 1 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Etien přispěl 0.5 Kč
Sepacek přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist