Ohlasy po motokrosové GP Kataru

V následujícím článku vám přinášíme ohlasy nejlepších jezdců po Velké ceně Kataru v Losailu, úvodním podniku motokrosového mistrovství světa, který se stal kořistí Němce Maxe Nagla (MXGP) a Nizozemce Jeffreyho Herlingse (MX2).

Němec Max Nagl (Husqvarna), vítěz obou jízd třídy MXGP: „Tak tohle jsem opravdu nečekal! Nebyl na mě vyvíjený žádný velký tlak, protože všichni očekávali, že budou vpředu spolu bojovat o vítězství Antonio Cairoli a Ryan Villopoto. To mi hodně usnadnilo práci. I já jsem čekal, že budou oba na podiu, ale není tam ani jeden. Nevím, jak je to přesně dlouho, co Husqvarna vyhrála Grand Prix, ale každopádně je to skvělý pocit jak pro mne, tak pro celý tým.“
Belgičan Clement Desalle (Suzuki), druhý v hodnocení GP třídy MXGP: „Z tak kvalitního výsledku mám velkou radost. Se svým výkonem jsem spokojený, stejně tak s motocyklem. Každý rok se snažíme něco na Suzuki zlepšovat a tohle je skvělý úvod do sezony. Moje starty by ještě mohly být lepší; na tom ještě před dalším závodem zapracujeme. Před Thajskem ještě letíme na pár dní domů, kde zrelaxujeme a potrénujeme.”
Třetí v hodnocení třídy MXGP Francouz Gautier Paulin (Honda): “Je to první společný závod mistrovství světa pro mne a Team HRC, takže jsem rád z takového startu do sezony. Je vždy fajn stát na bedně. Nejsem sice na nejvyšším stupínku, ale sezona ještě bude dlouhá, takže svou příležitost určitě dostanu. Loni jsem tady vyhrál a také letos jsem chtěl stejný výsledek, ale jak říkám, na úvod sezony je to dobré. Moc bych chtěl poděkovat za výbornou práci celému týmu. Lepšíme se každým dnem a motorka je opravdu výborná.”
Až čtvrtý ve třídě MXGP Antonio Cairoli (ITA-KTM) se odmítl vyjádřit ke svému výkonu, zato omlouval svého soupeře Ryana Villopota: "Je jasné a zcela normální, že si Ryan Villopoto nejprve musí zvyknout na tyto druhy tratí. Je to stejné, jako když my Evropané jedeme závodit do Ameriky. Tady v Kataru se trochu trápil, ale až se trochu adaptuje, bude jezdit vepředu, to vám garantuju." 
Američan Ryan Villopoto (Kawasaki), celkově 7. místo ve třídě MXGP: „Od loňského května jsem nejel ostrý závod, takže je jasné, že jsem tady neměl moc dobrý víkend. Ale získali jsme nějaké body a na tom musíme dál stavět. Tak nabité dva dny jsem neměl už dlouho a budu si muset zvyknout na ten denní rytmus na závodech Grand Prix. Musím se také naučit mezi závody kvalitně relaxovat. Ve druhé jízdě jsem se zasekl ve startovní bráně. Vůbec, starty mi tady moc nešly a také jsem se trochu trápil s nastavením motorky, ale jak říkám, zabojoval jsem a nějaké ty body jsem nakonec ze zadních pozic zachránil. Máme teď před sebou hodně práce, ale to je součástí naší profese. Za celý tento víkend jsem se toho moc naučil a věřím, že už na příští GP v Thajsku budu silnějsí. Ve druhé jízdě jsem snad předvedl dobrý výkon a mohl jsem být ještě rychlejší, kdybych neměl problémy se zadní brzdou. Asi to způsobil letící kámen.“ 
Nizozemec Jeffrey Herlings (KTM), double ve třídě MX2: „Byl to pro mne hrozně emoční zážitek, málo lidí ví, čím vším jsem si musel za poslední měsíce projít. Po další operaci nohy sedím na motocyklu teprve pár týdnů. Myslím, že jsem fit tak na 65 procent. Teď se vracím domů a tam odjedu co nejvíc 45minutových jízd, abych byl co nejlépe připravený na Thajsko.“
Druhý ve třídě MX2 Belgičan Julien Lieber (Yamaha): "Začátek víkendu byl pro mne těžký. Bylo to opravdu zlé. V tréninku jsem spadl a byl jsem dole ve výsledkové listině, ale pak jsem se zlepšil a v kvalifikačním závodě  jsem po špatném startu dojel sedmý. V obou sobotních jízdách jsem měl dobrou rychlost a chytil jsem dobrý rytmus. A zase po špatných startech jsem byl schopen polepšit se o hodně pozic. Jsem hrozně šťastný z výsledku a musím moc poděkovat celému týmu Standing Construct Yamaha za skvěle odvedenou práci. Neměli jsme moc času, protože závodní motory a pérování přišlo z fabriky pozdě, a tak jsme měli jen krátké testovací období.”
 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist