Ohlasy po Grand Prix Argentiny

Přiznání Lotyše Paulse Jonasse, že to byl právě on, kdo zavinil pád svého týmového kolegy u KTM Nizozemce Jeffreyho Herlingse, a další ohlasy jezdců po Velké ceně Argentiny, třetím podniku motokrosového mistrovství světa, přinášíme v následujícím článku.

Vítěz dvěstěpadesátek Francouz Dylan Ferrandis (Kawasaki): “Před odletem do Argentiny jsme hodně testovali pérování a ještě i tady jsme v sobotu v tom pokračovali, proto mne až pátá pozice z kvalifikačního závodu nezaskočila. Věděl jsem , že neděle bude jiná. Do první jízdy jsem skvěle odstartoval a už v prvním kole jsem se ujal vedení, pak mě sice předjel Jonass, ale já věděl, že jsem rychlejší, a když bylo na čase, bezpečně jsme se zase před něj dostal. Druhý start už tak dobrý nebyl, ale brzy jsem byl třetí za Jonassem a Herlingsem. Pak jsem havaroval a ztratil hodně pozic. Znovu jsem pokračoval okolo šestého místa, ale jelo se mi opravdu dobře, a tak jsem se znovu probil na druhé místo a zajistil si tak svůj první triumf v Grand Prix v životě. Trať byla docela hezká a závody jsem si tady hodně užil.“ 
Vítěz GP ve třídě MXGP Němec Max Nagl (Husqvarna): “Je to fantastický výsledek. Jsem šťastný za všechny, kteří se na tom podíleli – byla to skutečně týmová práce. Během soboty jsme měli nějaké problémy s motorkou, ale přes noc jsme je vyřešili a v neděli už jsem cítil, jak se kolo od kola zlepšuju. Škoda, že mně v první jízdě vyvezli jiní jezdci v úvodní zatáčce moc daleko od vnitřku, mohlo to být ještě lepší. Pak jsem se také na poslední chvíli vyhnul srážce s jiným jezdcem na skoku. To mne odsunulo až na 11. místo a byl jsem rád, že jsem to do cíle stihnul dotáhnout ještě na třetí pozici. Ve druhé jízdě jsem zvládnul holeshot a v sedmém kole jsem šel definitivně do vedení. Cítil jsem se na motorce docela pohodlně a bez větších problémů jsem tu jízdu vyhrál. V cíli jsem opravdu nevěděl, že jsem první v hodnocení celé Grand Prix, radoval jsem se jen z vítězství ve druhé jízdě. O celkovém triumfu mi řekla ta reportérka z televize. S tím, že jsem vyhrál dva ze tří zámořských závodů, se teď moc těším na návrat do Evropy.”
Lotyš Pauls Jonass (KTM), druhý ve třídě MX2: „Na zdejší nové trati jsem brzy našel svůj rytmus a cítil jsem kvůli tomu dost sebedůvěry. Ale jsem dost naštvaný sám na sebe, protože v první jízdě jsem narazil do Jeffreyho a on havaroval. Byl to moje chyba, samozřejmě jsem to nechtěl udělat. Ve druhé jízdě už jsem nechtěl nic riskovat a s výsledkem 2-3 jsem nakonec velmi spokojený."
Osminásobný mistr světa Antonio Cairoli (KTM), v Argentině 2-2 ve třídě MXGP. "Cítil jsem se tady dobře i moje fyzička byla v pohodě. V první jízdě jsem byl po startu v Top 5 a  podařilo se mi později předjet vedoucího Clement Desalla, ale pak jsem se po pádu opravdu tvrdě udeřil do hlavy a on se dostal zpět na první pozici. Max Nagl tady jezdil skvěle a první místo si zasloužil. My v našem týmu musíme začít pracovat lépe, aby šlo všechno podle plánu."
Druhý ve třídě MXGP Belgičan Clement Desalle (Suzuki): "Mám další silný výsledek a jsem z toho šťastný. Ale taky trochu nespokojený, protože jsem chtěl tuhle Grand Prix vyhrát. Můj víkend byl OK. Měl jsem dobrou rychlost, ale trať byla trochu ošidná. Někdy se na ní motorka chovala jinak, než by člověk očekával, ale samozřejmě všichni měli úplně stejné podmínky. V neděli se mi dařily starty. V první jízdě jsem vyhrál start-cíl a hodně jsem se koncentroval na jízdu druhou. V té jsem ale udělal několik chyb a Max byl velmi rychlý. Myslím, že jsem ještě mohl v posledních fázích závodu chytit Antonia Cairoliho, ale zdržel mě jezdec o kolo zpět, a tak jsem skončil třetí. Trať tady sice byla písečná, ale ne tak hluboký písek, jaký je u nás. Ale moc se mi líbila."
Dvakrát čtvrtý ve třídě MXGP Američan Ryan Villopoto (Kawasaki): "Tento víkend byl OK. Neskončil sice tak, jak jsem chtěl, ale byl jsem schopný velkého zlepšení ve druhé jízdě, a to je vždy pozitivní. S těmi nejlepšími jezdci MS už snad dokážu jet, potřebuju ještě něco navíc, aby je i porážel. Rozhodně potřebuju zapracovat na startech. Bez toho to prostě v motokrosu nejde. Max, Toni a Clement dnes byli dnes výborní a rychlí. Já doufám, že příští závod v Itálii už budu zase dál.”

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist