Ohlasy po britské Grand Prix

Jen slova chvály na trať Matterley Basin měli jezdci po dojezdu Velké ceny Británie, osmého podniku motokrosového mistrovství světa. Ital Antonio Cairoli věnoval své další vítězství v královské třídě MXGP svému otci, který v půlce května zemřel.

Ital a tovární jezdec KTM Antonio Cairoli, první a druhé místo ve třídě MXGP: „Jistě, byl to pro mne těžký týden. Ztratil jsem někoho hodně blízkého (otec Benedetto) a v takovém případě není zrovna jednoduché pokračovat . Ale věděl jsem, že on by chtěl, abych jel do Anglie a vyhrál tam, takže to nakonec beru, že jsem splnil svůj sen jemu i sobě.“  Nizozemec Jeffrey Herlings (KTM), obhájce titulu ve třídě MX2, získal v Matterley Basin přesvědčivý double: “Konečně se mi podařilo vyhrát i v Anglii, která byla pro mne předtím jako by zakletá. Měl jsem dva parádní starty, žádné nehody a po celý víkend jsem se cítil velmi dobře. Taky mne přes kanál přijelo podpořit hodně nizozemských fanoušků, takže bylo fajn jet i pro ně. Tato trať v Matterley Basin má všechno, co má každá motokrosová trať mít - grip, spoustu vhodných stop a dobře se tady předjíždí. Byla to velká zábava, opravdu.”
Belgičan Clement Desalle (Suzuki), celkově druhý v MXGP: “Sobota byla parádní, udělal jsem pole position, ale neděle mohla být mnohem lepší. Do první jízdy jsem odstartoval jako druhý, ale Steven Frossard mne rychle předjel a já pak v prvních třech nebo čtyř kolech nejel zrovna ideálně. Pak jsem měl pořádný pád a narazil jsem si hlavu a krk. Tak tak jsem dojel do cíle. Z té první jízdy jsem byl fakt zklamaný, protože jsem v ní mohl udělat lepší výsledek. Vlastně mě ta první jízda stála celkové prvenství tady v Anglii. Do druhé jízdy jsem se pekelně koncentroval a šlo to pak parádně, vyhrál jsem způsobem start - cíl. Uprostřed jízdy jsem sice měl nějaké problémy, ale když jsem viděl tabuli, že do konce zbývají poslední čtyři kola, znovu jsme se zkoncentroval a dal jsem do toho všechno. Budeme u Suzuki dál pokračovat v tvrdé práci a do dalších Grand Prix to vidím velmi pozitivně.”
Belgičan Kevin Strijbos (Suzuki), bilance 5-7 ve třídě MXGP: “Většinou mi trať v Matterley Basin svědčí, ale tento víkend tomu tak nebylo. Po sobotě jsem si vzal jinou motorku a bylo to trochu lepší, ale ne zase tolik, abych zajel dobrý výsledek. Už po 15 minutách první jízdy mně strašně bolely ruce a ve druhé jízdě už se mi nedařilo vůbec, navíc jsem měl lehký pád. Je to škoda, ale musím jt dál a pokusit se o lepší výsledek už za týden ve Francii.”
Belgičan Jeremy Van Horebeek (Yamaha), celkově třetí ve třídě MXGP: “Tohle je jedna z mých nejoblíbenějších tratí a Grand Prix, ale stejně nešlo všechno tak, jak jsem chtěl. Trochu jsem se trápil, neměl jsem svůj úplně nejlepší den. Ale bylo lepší jet dvě klidné jízdy na třetí místa, než spadnout a nebrat ani bod. Mám zase podium a to je pro mne vždy úspěch.“ 
Francouz Jordi Tixier, tovární jezdec KTM ve třídě MX2, v Anglii druhý a pátý:  “Zaznamenal jsem dva dobré starty, v první jízdě jsem měl i dobrý rytmus, takže jsem byl dost spokojený. Ve druhé jízdě jsem dokonce urval holeshot, ale pak jel Aleksandr Tonkov rovně, srazili jsme se a já si dost ošklivě narazil ruku. Trochu jsem se propadl dozadu. Potom jsem se vyvezl zpět alespoň na pátou příčku, ale víc to kvůli bolestem v ruce nešlo.”
Švýcar Arnaud Tonus (Kawasaki - MX2), o víkendu druhý: “Tato trať je opravdu nádherná a vždy jsou tady perfektní závody. Moc jsem si to užil. Škoda, že jsem měl do první jízdy tak špatný start, byl jsem snad po prvním kole až někde okolo třináctého místa. Ale pak jsem našel správný rytmus a probil se až na pátou pozici. To myslím není tak špatné po tak mizerném startu. Druhá jízda byla z mojí strany mnohem lepší . Dojel jsem druhý a zůstávám v závěsu za Jeffreym Herlingsem. Ten byl dnes sice rychlejší, ale já jsem se svými výkony spokojen. Teď se stěhujeme do St Jean, kde se vždy cítím jako doma a mívám tam i dobré výsledky.“

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist