Ohlasy nejlepších po motokrosové Velké ceně Lotyšska

Osmý závod motokrosového mistrovství světa, Velkou cenu Lotyšška na 1790 metrů dlouhé trati s hlubokým pískem v Kegumsu, máme za sebou. Obě jízdy v obou hlavních třídách vyhráli Nizozemci. Kategorii MXGP dominoval Jeffrey Herlings (Red Bull KTM Factory Racing), ve dvěstěpadesátkách se v nejlepším světle ukázal Kay De Wolf (Nestaan Husqvarna Factory Racing). Ohlasy nejlepších jezdců najdete v následujícím článku.

Jeffrey Herlings: „Nebylo to snadné vítězství, jak by se na první pohled mohlo zdát. Hlavně ve druhém závodě byl Romain (Febvre) velmi silný a musel jsem o první místo tvrdě bojovat. V té druhé jízdě jsem se trochu bál zmatků, které by mohly při těch zhoršujících se podmínkách nastat po startu v první zatáčce. Ale zvládli jsme to všichni, což bylo OK. Já vyjel do jízdy jako třetí, i když jsem si tam na chvilku kopnul neutrál. Celkově jsem velmi šťastný a rád, že jsem vyhrál Grand Prix. Byl to perfektní víkend a už teď se velmi těším na Německo.“

Španěl Jorge Prado (Red Bull GasGas Factory), druhý ve třídě MXGP: „V sobotu jsem se cítil na motocyklu i na trati skvěle. V neděli jsem si věřil, že bych mohl vyhrát první závod, ale Jeffrey (Herlings) předvedl skvělou jízdu. Měl jsem dva skvělé starty se dvěma holeshoty a jsem rád, že si udržím červenou tabulku pro lídra šampionátu. Víkend byl fajn, ale ničím extra speciální. Budeme pokračovat v práci, abychom zůstali konzistentní a získali také nějaká ta vítězství v Grand Prix. Opravdu se moc těším na další závody."

Romain Febvre (Kawasaki Racing Team), třetí ve třídě MXGP: „Byla to dobrá Velká cena po celý víkend. Ve druhém závodě jsem měl dobrý start, bylo bahno, což jsou podmínky, které miluji a mohl jsem předjet některé jezdce, abych se dostal do čela. Pak jsem ale musel přepustit vedení Jeffreymu (Herlings), to mě trochu zklamalo. Ale jsem šťastný, protože mám dobrou rychlost už někoik závodů po sobě."

Kay de Wolf: „Je úžasné získat červenou tabulku a konečně vybojovat své první vítězství v Grand Prix po třech sezónách ve třídě MX2. Byla to dlouhá cesta a my pořád bojujeme dál. Husqvarna je  úžasný tým a nemůžu všem lidem okolo dostatečně poděkovat. Dnes večer to pořádně oslavíme!"

Nizozemec Roan Van De Moosdijk (Nestaan Husqvarna Factory Racing), druhý ve třídě MX2: „Udělal jsem malou chybu ve druhé jízdě, ale i tak to je pro celý tým úžasné dostat dva jezdce na pódium. Ačkoli jsem chtěl vyhrát Velkou cenu, nakonec jsem se dostal na druhé místo a teď se těším Německo. Jen tak dál, říkám si v duchu pro sebe!“

Francouz Thibault Benistant (Monster Energy Yamaha Factory), třetí ve třídě MX2: „Dostal jsem se na pódium, což je pozitivní. V prvním závodě jsem vedl, a než mě předjel Kay (de Wolf), ve snaze se mu ubránit, jsem zajel své nejrychlejší kolo. Ve druhém závodě jsem spadnul hned na začátku, to bylo velmi nešťastné. Ale sezóna je dlouhá a já se na ni těším."

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist