Ohlasy nejlepších jezdců po GP Španělska

Třetí podnik motokrosového mistrovství světa, Velkou cenu Španělska na trati Red Sands u Valencie, vyhrál ve třídě MXGP Ital Antonio Cairoli a ve dvěstěpadesátkách Lotyš Pauls Jonass. Oba jsou tovární jezdci KTM. Ohlasy nejlepších jezdců po GP Španělska přinášíme v následujícím článku.

Vítěz třídy MXGP Antonio Cairoli (1-1): „Jsem za tento víkend opravdu rád. Provedli jsme další změny na motocyklu a to se velmi kladně projevilo. Potěšilo mne, jak jsem se dokázal po špatném startu v první jízdě rychle během prvního kola probít na druhé místo. Pak jsem měl jsem hodně starostí s Romainem Febvrem. Měl jsem sice lepší rychlost, ale trvalo to pořádně dlouho, než jsem ho předjel. Bylo to cenné vítězství. Ve druhé jízdě jsem získal holeshot. Paulin byl ale velmi agresivní a měl dobrý rytmus. Když jsem ho předjel, už jsen pak kontroloval situaci. Věděl jsem, že mě Jeffrey rychle dotahuje, ale byl jsem schopen kontrovat několika opravdu rychlými koly. Nakonec všechno vyšlo a já jsem velmi šťastný, že jsem ve Španělsku vyhrál. Je to moje 84. vítězství v závodě Grand Prix, to je myslím opravdu pěkné číslo. Sezóna je zatím dobrá. Moje souboje s Jeffreym musí lidi bavit. Jako tým se stále budeme snažit o další zlepšení, ale set-up už máme docela vychytaný.“

Dvakrát druhý ve třídě MXGP Nizozemec Jeffrey Herlings (Red Bull KTM Factory): "Já jsem přijel na tuto trať s cílem vyhrát, takže to pro mne nebyl dobrý víkend. Zkazil jsem oba nedělní starty. Ve druhé jízdě jsem si chtěl spravit chuť, ale ještě v prvním kole jsem havaroval. Vrátil jsem se do závodu někde kolem patnáctého místa. Ale cítil jsem, že jsem stále schopen zabojovat a dohnat Tonyho. Ale nakonec jsem to nestihnul, čas vypršel hrozně rychle. Motocykl, který máme k dispozici, je opravdu velmi solidní. Dostali jsme nějaké nové části, které mají umožnit lepší starty, ale u mě to zatím nefungovalo. Až se do toho dostanu a udělám si dobrým startem výbornou výchozí pozici do závodu, věřím, že zase budu vyhrávat. Konkurence je tady mimořádně silná a vracet se startovním polem zpět do čela je obtížné a riskantní. Mám za sebou skvělý tým a v příštích týdnech budeme pracovat právě na těch startech."

Francouz Gautier Paulin (Husqvarna), pátý (7-3) ve třídě MXGP:  "Celkově jsem docela spokojen s tím, jak to tady všechno fungovalo. Tým dělá úžasnou práci s vývojem naší FC 450 a všechno se nám potom v závodech vrací ve formě dobrých výsledků. V úvodní jízdě jsem měl dobrý start a bojoval jsem v TOP 3, ale havárie mě vrátila zpět. Rychle jsem se dostal zpět do tempa a podařilo se mi vrátit zpět do první pětky, ale po druhé malé havárii jsem skončil na sedmém místě. Moje druhé moto bylo mnohem lepší a bylo skvělé, že jsem prvních pár kol vedl. Kdyby nebylo mých dvou chyb v první jízdě, celkové pódium bych měl na dosah."

Dvojnásobný vítěz třídy MX2 Lotyš Pauls Jonass (KTM): „Je hezké začít sezónu se šesti vítězstvími ze šesti jízd, ale v motokrosu nemáte nikdy nic jistého. Mnoho lidí mi doma říkalo: Ta tvá vítězství vypadají tak snadná! Ale věřte, všechno je to vydřené a každá jedna jízda je obtížná. Musíte zůstat soustředěný. Tento víkend nebyl snadný, protože Jorge Prado jel doma a v první jízdě mi byl dobrým soupeřem. Ve druhé jízdě mě zase dotahoval Darian Sanayei, Jorge a Thomas byli také blízko! Snažil jsem se nedělat velké chyby a zůstat klidný. Trať byla výborná, moc jsem si závodů užil.“

Španěl Jorge Prado (KTM), druhý ve třídě MX2 (2-3): "Byl to dobrý víkend a se svým druhým místem jsem nadmíru spokojený. První moto bylo fajn, druhá jízda byla hodně bojovná se souboji až do konce. Celý víkend jsme s týmem tvrdě pracovali a Velká cena dopadla ke spokojenosti všech. Vyhrát chce každý a Paulse je hrozně těžké porazit! V poslední době jezdí ještě lépe než obvykle. Tak se asi budeme muset více snažit! "

Třetí ve třídě MX2 Dán Thomas Kjer Olsen (Husqvarna) s bilancí 3-4: "Z této Grand Prix máme spoustu pozitivních poznatků a jsem spokojen s pokrokem, kterého jsme jako tým dosáhli. Celý víkend jsem se ve Španělsku cítil dobře. V první jízdě se mi příliš nepodařil start a tím se pro mě všechno ztížilo. Naštěstí byl můj druhý start o mnohem lepší a já jsem mohl skutečně ukázat svou rychlost. Jsem trochu zklamaný, že jsem upadl z druhého místa. Myslím, že jsem ještě mohl Jonassovi ve vedení pořádně zatopit. Celkově to byl velmi úspěšný víkend, mám rychlost i fyzičku a už se těším na další kolo do Itálie."

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist