Ohlasy jezdců po motokrosové GP Trentina

Velká cena Trentina nabídla tisícům diváků u trati motokros nejvyšší světové úrovně. Čtvrtý podnik mistrovství světa měla i svého hrdinu v podobě Němce Maxe Nagla (Husqvarna), který ve třídě MXGP porazil domácího favorita Antonia Cairoliho (KTM). A také Tima Gajsera. Slovinec na Hondě si dokazal poradit ve dvěstěpadesátkách i s téměř neporazitelným Jeffreym Herlingsem (KTM). Dobrou zprávou je, že Američan Ryan Villopoto (Kawasaki) nemá podle prvních zpráv po svém dramatickém pádu žádné zlomeniny.

Němec Max Nagl, vítěz třídy MXGP s bilancí 2-1: „Byl to skvělý víkend, ale upřímně, zásluhou dalšího velkého výkonu celého našeho týmu, nejen mě. Už během soboty jsme udělali na nastavení obrovský pokrok a já se pak cítil na trati mnohem lépe. Do první jízdy jsem měl dobrý start a celou dobu jsem jel druhý za Antoniem Cairolim. Měli jsme spolu parádní souboj a já se cítil být v některých pasážích rychlejší než on. Ale abych se dostal před něj, potřeboval bych zariskovat na hranici pádu, a to jsem nechtěl. Byl jsem šťastný i za druhé místo. Když jsem udělal ve druhé jízdě holeshot, rozhodl jsem se, že teď přišel můj čas. Dal jsem do toho 100 procent a za prvních deset minut jsem si vyjel malý náskok, který nakonec stačil k vítězství. Mám rád takové vypjaté momenty a musím ještě jednou poděkovat týmu za vše, co pro tento triumf udělal. Toto vítězství bylo také pro mne speciální ještě z jiného důvodu: poprvé mne viděl v akci můj malý syn. Byl to zkrátka perfektní den.”
Ital Tony Cairoli, druhý ve třídě MXGP s bilancí 1-2: “Moje první jízda byla v pořádku, snažil jsem se udržet za sebou Maxe a byl to krásný a čistý souboj všech čtyř nejrychlejších jezdců. Ale chtěl jsem víc – vyhrát celou domácí Velkou cenu kvůli italským fanouškům. Chtěl jsem stejně dobře začít i druhou jízdu, ale Max byl rychlejší a už v prvních kolech nám ujel. Během závodu jsem viděl spoustu havárií, trať klouzala a bylo lehké upadnout, to nemám rád. Trentino vůbec nepatří mezi moje oblíbené tratě, ale každopádně jsem tady zajel lepší výsledek než minulý rok.’’
Belgičan Clement Desalle (Suzuki), třetí ve třídě MXGP: “V kvalifikaci jsem měl těžkou havárii a byl jsem rád, že jsem se nezranil. Takže z toho pohledu byl můj nedělní progres a výsledné podium přínosem. Do první jízdy jsem měl docela dobrý start a dlouho jsme vepředu jeli kolo na kolo. Škoda, že jsem za celý závod nenašel návod, jak tady předjíždět. Ani druhá jízda nebyla tak špatná, ale nevím, jak se mi už v prvním kole kompletně rozervala bota a navíc se mi do ní dostal velký kámen. Jel jsem třetí, ale pak jsem po vlastní chybě o jedno umístění přišel. Vzhledem k tomu, co se mi stalo v sobotu, jsem se získanými body spokojený. Trať tady nebyla dobrá, a to, že se jelo tolik tříd, tomu taky moc nepomohlo. Přes noc také mohli trať víc uhladit. Každopádně už se těším za týden do Nizozemska na pořádný písek. Tam si to užiju!"
Vítěz třídy MX2 Tim Gajser: „Pořád tomu nemůžu uvěřit. Chtěl bych poděkovat všem svým sponzorům, týmu, rodině a fanouškům. Ve druhé jízdě jsem pořád cítil, jak se ke mě Jeffrey přibližuje, ale bál jsem se otočit, pořád jsem hleděl jen kupředu. Když jsem přejel cíl, byl jsem strašně šťastný. Teď budu ještě tvrději pracovat, aby takových úspěchů přišlo víc. Vím, že rychlost rozhodně mám."
Druhý ve třídě MX2 Jeffrey Herlings: "Za všechno mohl můj špatný start ve druhé jízdě, jnak bych byl s víkendem spokojený. Vyhrál jsem v sobotu kvalifikaci, a pak v neděli hladce první jizdu. Ale do druhé jízdy jsem měl opravdu špatný start. Sice jsem se pak propracoval přes všechny jezdce dopředu, ale pak jsem zase udělal malou stupidní chybu a bylo po nadějích. Ale stejně si nejsem jistý, jestli bych Tima dostal. Určitě bych víc snížil jeho náskok, to ano. Samozřejmě on dnes podal parádní výkon, blahopřeju. Já věřím, že nyní vyhraju ve Valkenswaardu před svými fanoušky. Už jsem tam vyhrál pětkrát po sobě."
 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist