Novinky ze světového motokrosu

Nejdůležitější zprávou motokrosového podzimu je sice zatím návrat ztraceného syna Novozélanďana Bena Townleyho do mistrovství světa, ale i jinde se v seriálu FIM Motocross World Championship pořád něco děje.

Diga KTM Racing získal Delincého a Erikssona

Tým Diga KTM Racing oznámil, že na sezonu 2011 podepsal Belgičana Jeremy Delincého a Švéda Alexe Erikssona. Prvně jmenovaný pojede kategorii MX1, zatímco Skandinávec MX dvojky, kde se stane týmovým kolegou Nicka Triesta, který už kontrakt s Diga KTM Racing podepsal dříve. Tento tým se zúčastní i mistrovství světa žen, a to s úřadující šampionkou Stephanií Laier a Marií Franke.
Vyjednávání s mladým talentovaným Belgičanem trvalo dlouhé měsíce. „Velmi jsme o jeho služby stáli. Ten kluk má velký talent a jezdecký potencionál,“ uvedli zástupci týmu. Delincé ve volných termínech pojede kromě závodů MS i mistrovství Belgie a Nizozemska. „Chci, aby tým a moji sponzoři byli na mé výkony pyšní. Mým cílem je usadit se v první patnáctce mistrovství světa. Vím, že na to mám a s podporou Diga KTM Team Racing se to musí povést,“ uvedl Delincé. S Erikssonem se počítá jako s dvojkou, která bude krýt záda Triestovi. Kromě toho si bude plnit i své povinnosti ve skandinávském mistrovství. „Na to, abych se dostal do FIM Motocross World Championship jsem se tvrdě nadřel. Letos se mi výborně vedlo v mistrovství Evropy a teď jsem připraven udělat další krok,“ říká mladičký Švéd.

Po těžkém zranění se vrací Tommy Searle

Britský jezdec Tommy Searle by na letošní sezonu nejraději zapomněl. Většinu času totiž místo na motokrosových tratích strávil v nemocnicích s těžce poškozeným ramenem. Zranění utrpěl po pádu v prvním podniku amerického šampionátu. Pro příští rok se ale zdá být zdravotně v pořádku a podepsal smlouvu do mistrovství světa MX2 se stájí Pro Circuit CLS Kawasaki. Má na co navazovat – už dvakrát dojel v závodech MS této kubatury druhý.
„Cítím se být stoprocentně fit a také doktoři mi dali požehnání. To rameno mi otravovalo život celou letošní sezonu, nakonec se ukázalo, že v něm mám poškozené nervy, což bylo něco úplně jiného, než mi lékaři řekli prvně. Tak jsem raději předčasně ukončil sezonu a pořádně si odpočinul. Už se ale nemůžu dočkat, až se vrátím do sedla mašiny. Má smlouva s Pro Circuit CLS Kawasaki mi umožňuje jezdit i v Americe, ale hlavně absolvovat celé mistrovství světa, po kterém se mi moc stýskalo. Chyběly mi hlavně britské vlajky, které vždy vlají kolem evropských tratí. A také samozřejmě domácí Grand Prix v Matterley Basin. Mým cílem bude dojet do třetího místa celkově,“ uvedl Searle.

Sidi, AXO a Red Bull KTM Factory Racing

Když tým získává jeden světový titul za druhým, není pak žádný problém sehnat movité sponzory. A tak je to i v případě špičkové stáje Red Bull KTM Factory Racing. Poté, co jim letos zajistil titul v prestižních MX jedničkách italský jezdec Antonio Cairoli, tým podepsal novou lukrativní smlouvu na příští rok se společností Sidi Sport. Tato firma dodá týmu své špičkové jezdecké boty Sidi Crossfire SRS, ale také tučné šeky. Sidi také vyrobila speciální edici motokrosařských bot s názvem Crossfire Tony Cairoli. Jsou kompletně bílé se zlatými doplňky, Cairoliho logem a číslicí 222. A jejich cena? Pro průměrného Čecha lehce dosažitelných 440 eur. Výrobce ale slibuje, že jsou naprosto unikátní, vyrobeny jen z těch nejkvalitnějších materiálů a za použití nejskvělejších světových technologií. Navíc je osobně testoval nejen sám čtyřnásobný mistr světa Cairoli, ale také druhý jezdec týmu, Němec Max Nagl. Kromě Sidi Sport bude novým sponzorem Red Bull KTM Factory Racing také společnost AXO Sport. Smlouva byla podepsána na dva roky. Jak všichni motorkáři vědí, AXO Sport se zabývá výrobou motooblečení a dalších nezbytných doplňků, samozřejmě nejenom pro závodníky. Cairoli a Nagl tak půjdou do bojů mistrovství světa v jejich kalhotách Nickel, dresech Pistol Jersey a rukavicích Padlock. „Rychlost, bahno a sláva! To je anše heslo. Naše obrovské zaujetí do motosportu se konečně přetavilo do spolupráce s tak silným týmem, a tak skvělými jezdci,“ těší se Valentina Zago, prezidentka AXO Sport. 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist