Neugebauer: V roce 2011 už MS nepojedu!

Talentovaný jezdec Filip Neugebauer (23) nebude startovat v žádném ze závodů příštího ročníku motokrosového mistrovství světa kubatury MX1. Místo toho se soustředí jen na podniky v Německu, kde bude obhajovat letošní titul v šampionátu Open DM. Český jezdec to potvrdil německému serveru speedweek.de.

Brněnský rodák začal v letošním roce celkem pravidelně startovat i v mistrovství světa MX1. Odjel celkem sedm z 15 pořádaných závodů, získal patnáct bodů a v konečném pořadí šampionátu obsadil 38. místo. Nejvíce se mu dařilo v Německu, kde na své nepříliš oblíbené trati v Teutschenthalu vybojoval ve druhé jízdě po skvělé stíhací jízdě 16. místo. Naopak zklamáním bylo pro něj byl možná domácí Loket, kde chtěl před domácími fanoušky určitě vytěžit víc. V první jízdě měl dobrý start a postupně se dostal až na 15. místo. Bohužel kvůli drobným chybám pak klesl na pozici osmnáctou se ziskem tří bodů. V jízdě druhé odstartoval kolem 20. místa, po předjetí několika jezdců se dostal až k 16. pořadí. Bohužel dvě kola před cílem začal mít problém se spojkou a závod nedokončil.
„Na to, abych se pravidelně dostával do první patnáctky, jsem obvykle nebyl dost rychlý,“ přiznal magazínu speedeweek.de upřímně Filip Neugebauer. „Ale závody mistrovství světa byly skvělou přípravou na závody v Německu.“ Jak známo ve slavnými jmény nabitém seriálu ADAC MX Masters skončil Filip druhý za světovou superhvězdou Kenem Roczenem.
Nicméně závody mistrovství světa jsou vysoce nákladnou záležitostí. Jako jezdec mimo oficiální startovní listinu musel před každou Grand Prix zaplatit poplatek ve výši 1000 eur. Samostatnou kapitolou jsou potom cestovní výdaje. „Hodně mi v tom pomohl MX Osička Team a také mě podpořil můj týmový manažer Harald Pfeil (německý dovozce motocyklů Kawasaki). Do Portugalska a Španělska vzal dokonce své týmové auto. Jezdit mistrovství světa jen pro zábavu je pro mě zkrátka příliš drahé. Proto budu v roce 2011 závodit jen v Německu. Zůstanu v týmu Haralda Pfeila a zaměříme se opět na německý Open šampionát a sérii Masters.“ Pro server motorkari.cz Neugebauer také přidal potěšující zprávu pro naše fanoušky, protože věří, že vynecháním podniků MS bude mít zřejmě víc šancí představit se také více na závodech v České republice.
Filip se teď usilovně připravuje na nastávající superkrosovou sezonu, kterou absolvuje po boku Francouze Florenta Richiera v barvách Osička Kawasaki Elf Teamu Pfeil. Už 13. listopadu se má představit ve stuttgartské hale Hanns Martin Schleyer, čtrnáct dní nato ho čeká superkros v Chemnitzu nedaleko českých hranic, 18.- 19. prosince pak Olympiahalle v Mnichov a 9. ledna hala Westfalenhallen v Dortmundu.

Kalendář ADAC MX Masters Serie 2011:

16.04./17.04. - Fürstlich Drehna
30.04./01.05. - Prisannewitz
28.05./29.05. - Freising
25.06./26.06. - Aichwald
23.07./24.07. - Tensfeld
13.08./14.08. - Ried im Innkreis
27.08./28.08. - Höchstädt
17.09./18.09. - Holzgerlingen

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist