MXoN: Nominace USA a dalších zemí

Bez svých starých známých hvězd přijedou na letošní Motokros národů jedni z velkých favoritů Američané. Eli Tomac a Cooper Webb se omluvili kvůli nabitému závodnímu programu za mořem, Blake Baggett nebo v Evropě populární Justin Barcia jsou zranění.

Americký týmový manažer, bývalá velká motokrosová hvězda Roger DeCoster, tak do závodu o Chamberlainův pohár v britském Matterley Basin povolal na poslední chvíli sedmadvacetiletého Colea Seelyho (Honda HRC), který pojede třídu MXGP. K těmu se připojí Zach Osborne (Rockstar Energy Husqvarna) ve třídě MX2 a z klasického mistrovství světa známý Thomas Covington (Rockstar Energy Husqvarna) zabojuje ve třídě Open. Všichni tři jsou na MXoN nováčky a jejich cílem je vrátit USA titul, který naposledy Státy získaly v roce 2011. Kdyby se jim to podařilo, odvezli by si 1. října z Británie rekordní 23. titul ze soutěže národních družstev. „Jsem ohromený tím, že jsem to letos já, kdo bude moct reprezentovat svou zemi,“ radoval se z nominace Kaliforňan Seely, pátý muž seriálu Lucas Oil Pro Motocross Championship ve třídě do 450 ccm.

To sedmadvacetiletý Zach Osborne americký šampionát dvěstěpadesátek s velkým náskokem dokonce vede.„Byl jsem zvolen do týmu USA na FIM Motokros národů, což pro mě bylo už dlouhou dobu jediným cílem a velkým snem. Nemůžu být šťastnější, protože mám možnost odcestovat do Velké Británie, abych závodil, jak nejlépe dovedu, a získal trofej zpátky do USA,“ uvedl Osborne, který Evropu dobře zná. Vždyť jezdil pět let MS třídy MX2. A Covington? Jednadvacetiletý mladík je v Evropě úplně doma. Momentálně je šestý ve světovém šampionátu dvěstěpadesátek a naposledy ve Švédsku vyhrál druhou jízdu. 

Další nominace:

Dánsko: Thomas Kjer Olsen, Stefan Kjer Olsen and Nikolaj Larsen
Austrálie: Dean Ferris (MXGP), Hunter Lawrence (MX2), Kirk Gibbs (Open)                                      Velká Británie: Max Anstie (MXGP), Tommy Searle (MX2), Dean Wilson (Open)
Litva: Arminas Jasikonis (MXGP), Dovydas Karka (MX2), Arnas Milevicius (Open)
Nizozemsko: Glenn Coldenhoff (MXGP). Brian Bogers (MX2), Jeffrey Herlings (Open)
Portoriko: Justin Starling (MXGP), Marshal Weltin (MX2), Darian Sanayei (Open)
Španělsko: Jose Butron (MXGP), Iker Larranaja (MX2), Jorge Prado (Open)

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist