MS v motokrosu - Loket

Po roce opět do Lokte zavítal mistrovský motokros kolotoče MX1 a MX2 pořádaného agenturou Youthstream. Historie jednoho z nejznámějších závodišť v Čechách se začala psát roku 1972, kdy byl založen místní AUTOMOTO KLUB LOKET. První závod s mezinárodní visačkou FIM se zde jel v roce 1979 jako 5. ročník „O putovní hornický kahan“ a vítězem se tehdy stal Jaroslav Falta na stroji ČZ 250. V roce 1993 se zde jel první závod Mistrovství Evropy ve třídě 250 ccm a o dva roky později „první svět v pulitrech“. Skutečný svět ve všech vypisovaných třídách tzv.tripl se datuje do roku 2002, kdy byla také trať zkrácena na 1630 m dle požadavku FIM a od té doby se zde pořádají pravidelně závody MS a MČR.

Kapitoly článku

Sobotní dny jsou věnovány volným tréninkům a kvalifikacím a nebylo tomu jinak ani zde v Lokti. Ve

třídě MX2

nás zastupovali Tomáš Paul, Franta Smola, Jiří Bittner a Marek Sukup. Bohužel se nepovedlo ani jednomu postoupit jak z přímé kvalifikace tak ze závodu „last chance“. Vyhrál Antonio Cairoli před Goncalvesem.







Ve

třídě MX1

to bylo již veselejší Martin Michek a Michal Kadleček se dokázali kvalifikovat a to 22. a 26. místem, Jirka Čepelák se bohužel ke startu nedostane jeho čas stačil v uvozovkách až na 33. místo.






Po sobotních kvalifikacích, se v neděli již bojovalo o ostré světové body.

MX2

přinesla překvapivého vítěze v podobě francouze Nicolase Aubina pro kterého byly loketské stupně vítězů premiérové v tomto roce, ale popořádku.







První rozjížďce kraloval letos jen těžko porazitelný italský rychlík Antonio Cairoli, letos nejhůře třetí v japonském Sugu, za ním sváděli souboje o další body Aubin, Pourcel, Searle.
Druhá runda malorážek byla zajímavá až do samého konce, Cairoli udělal chybu a vítězný Aubin tahal jako ďábel s Cairolim přijel do cíle skoro kolo na kolo, ale svoji první pozici uhlídal. Smůlu si vybral Tyla Rattrey, který nepříjemně upadl a byl převezen do nemocnice. Nakonec tedy Aubin, Cairoli, Searle, Guarneri a Sword. Nejrychlejší kolo v obou jízdách zajel Cairoli .


Ve velkých byla první rozjížďka na čele vyrovnaná a ani tady se favorité nevyhnuli drobným chybám a pádům, do sedmého kola vedl skvěle odstartuvší amík Mike Brown, kerý se však začal pomalu propadat na konečné patnácté místo, do dalšího kola přijel v čele Jonathan Barragan a vydržel tak ještě kolo pak se přes něj dostal Kevin Strijbos na kterého dorážel David Philippaerts, Joshua Coppins se po jezdecké chybě propadl z třetího místa na poslední dvacátoušestou příčku, nevzdal a do cíle dojel jako dvaadvacátý. Pro Bronz si dojel belgičan De Dycker, čtvrtý u nás známí a v současné době na Hondě jedoucí Julian Bill, pátý estonec Leok. Naši bojovali seč mohli Martin Michek bohužel upadl po startu a než zvedl svůj stroj tak ztráta na startovní pole byla příliš veliká aby se o něco pokoušel, Michal Kadleček tak zůstal v boji osamocen a byl z toho nakonec jeden světový bod za dvacátou příčku.




Druhá jízda začala opět skvěle pro Mika Browna, který jezdil v čele, ale zle na něj dotíral Sebastian Pourcel, který se nakonec dostal na několik kol do vedení. Permanentní déšť, který skrápěl trať nejvíce vyhovoval Kevinu Strijbosovi ten jezdil ve vedení za ním se seřadili Pourcel, Barragan, Ramon, Leok. Pro Michala Kadlečka 19.místo znamená další dva světové bodíky a Martin Michek zůstal bez bodu na 22.místě.

Informace o redaktorovi

Martin Pichl - (Odebírat články autora)
Petr Hnojna - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist