MS MX3 ve Francii – Další podium Jana Zaremby

Motokrosový reprezentant Jan Zaremba pokračoval ve skvělých výkonech i ve druhém podniku MS třídy MX3 ve francouzském Castelnau de Levis. Celkově skončil na 3. místě, a ještě letos neslezl ze stupňů vítězů.

Druhý závod MS zcela ovládl domácí exmistr světa 2006 třídy MX2, Sebastian Pourcel (Kawasaki), který nenašel přemožitele, jak v tréninku, tak i v obou jízdách.

V první jízdě obsadil 2. místo Belgičan Sven Breugelmans (KTM). Pro 4. místo si doskočil Jan Zaremba (KTM), lichotivé 6. místo bral Martin Žerava (Honda), na 15. místě skončil Martin Michek (Honda) , a na 22. pozici projel cílem Vojtěch Brumla (Kawasaki).
Do druhé jízdy nejlépe vyrazil domácí jezdec Thomas Allier (Husqvarna), ale technické problémy mu nedovolily jízdu dokončit. Proto 2. místo obsadil opět Sven Breugelmans.
Na podium, 2. jízdy i celkově, se vyšplhal Jan Zaremba, Martin Žerava skončil na 9. místě, těsně za ním dojel Martin Michek na 11. místě, a Vojta Brumla odstoupil.
Celkovou klasifikaci vede Sven Breugelmans, hned za ním číhají Jan Zaremba a Cristian Beggi. Martin Žerava figuruje na slibném 5. místě, Martin Michek drží celkovou 12. pozici.
Příští GP MX3 se uskuteční 27. dubna 2008 v italském San Severinu.

Celkové pořadí Grand Prix MX3 Francie

1. Sebastien Pourcel 50 bodů
2. Sven Breugelmans 44 bodů
3. Jan Zaremba 38 bodů
4. Cristian Beggi 38 bodů
5. Alvaro Lozano 31 bodů

Průběžná kvalifikace

1. Sven Breugelmans 84 bodů
2. Jan Zaremba 79 bodů
3. Cristian Beggi 73 bodů
4. Patrick Caps 60 bodů
5. Martin Žerava 52 bodů

Informace o redaktorovi

Roman Kalkus - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist